21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κοίτα ποιος μιλάει!!!

Πρόσφατα

«Μήπως ζει σε άλλη χώρα», θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί διαβάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, ο οποίος με δήλωσή του χαρακτήρισε ως «παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού» την απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης να μη συμμετέχουν εκπρόσωποί τους στις εκπομπές του μορφώματος της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, δηλαδή, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες κυβερνά η μνημονιακή κυβέρνηση, της οποίας είναι μέλος, τη χώρα. Δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να ρίξουμε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Δεν είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά και απαξίωση της Δικαιοσύνης η μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες», είπε συνεχίζοντας ο Π. Καψής, ξεχνώντας προφανώς την κομματική πειθαρχία που επιβάλλουν οι αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί, όταν θέλουν να ψηφίσουν τα απεχθή για την ελληνική κοινωνία και τους έλληνες εργαζομένους μνημόνια.

Η προκλητικότητα του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης δεν έχει όρια, και δείχνει την αρχή του ανδρός, που προΐσταται πολιτικά στην πιο αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική επιχείρηση που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα ενάντια στη δημόσια τηλεόραση και στην ενημέρωση, και τελικά ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, επικαλούμενη τη διαφθορά και τα διαπλεκόμενα.

Αλλά μήπως ο υφυπουργός της Δημόσιας Τηλεόρασης δεν υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο δύο από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας; Μήπως και αυτό το ξέχασε, ή κάνει πώς το λησμόνησε;

Στη δήλωσή του, ο Π. Καψής κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υπονομεύουν το μέλλον του «μορφώματος» της Δημόσιας Τηλεόρασης, «την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU».

«Τι άραγε επιδιώκουν;», αναρωτιέται. Δε μας λέει, όμως, γιατί και η ελληνική κοινωνία αναρωτιέται, τι επιδιώκει αυτός, με τη μαύρη εργασία στο «μόρφωμα», τους εκβιασμούς και τις απειλές ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Μήπως να στήσει μια δήθεν «Δημόσια Τηλεόραση» στα μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Ένα άλλο «όργανο» στην υπηρεσία των δανειστών, με σκοπό την παραπληροφόρηση, ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα όποια νέα μνημονιακά μέτρα, η αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων πλουτοπαραγωγικών πόρων;

«Ωτακουστής»

Διαβάστε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για την αδήλωτη εργασία στο «μόρφωμα» της Δημόσιας Τηλεόρασης

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις