15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων

Πρόσφατα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατάργηση 6.700 κενών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων.

Το ν/σ θα παραμείνει αναρτημένο έως στο Διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.opengov.gr/yptp/?p=960 μέχρι έως τις 5 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει τα ακόλουθα:

– Όπως προαναφέρθηκε, κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων, αλλά ταυτόχρονα ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών, οι οποίες θα ανασυγκροτηθούν.

– Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη Ασφάλεια και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα.

Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας.

Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών.

Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις