ΑΣΚ-ΟΤΑ: Οι μνημονιακές πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ οδήγησαν στην ήττα

Δριμεία επίθεση κατά των μνημονιακών πλειοψηφιών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ, κατηγορώντας τες ότι «στάθηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων και πως φάνηκε ξεκάθαρα πλέον πως ούτε μπορούν ούτε θέλουν να συγκρουστούν με την κυβέρνηση και την πολιτική της». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχολιάζοντας την 24 γενική απεργία της περασμένης Τρίτης, αυτό «δεν είναι απάντηση στις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι κοροϊδία».

Κάνοντας επίθεση και κατά του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει ότι «όχι απλά δεν συμμετείχε στους αγώνες των ομοσπονδιών και των συλλόγων που βρέθηκαν στους δρόμους, αλλά υπονόμευσε με πάθος και ξεκάθαρα τους αγώνες αυτούς».

Η ανατροπή της κυβέρνησης και η κατάργηση των μνημονίων είναι πλέον όρος επιβίωσης για τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, σημειώνει συνεχίζοντας η ΑΣΚ-ΟΤΑ, και επισημαίνει στην ανακοίνωσή της (εδώ το πλήρες κείμενο):

«Το συνδικαλιστικό κίνημα όσο δε συνδέει τους αγώνες για την αποτροπή των απολύσεων και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, με το στόχο για την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση των μνημονίων θα εξακολουθεί να μετράει ήττες και θύματα».

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, ανεπιθύμητοι οι «153»

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «ο αγώνας είναι διαρκής και μακρύς. Δεν τελείωσε».

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο δεν ήταν αρκετές για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Από αύριο κιόλας ο κλάδος πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και κοινωνικές ομάδες, με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να δώσει τη μάχη της πλήρης ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της (εδώ για το πλήρες κείμενο).

Τονίζει ακόμη ότι θα «υποδεχτεί κατάλληλα» όλους όσοι το επόμενο χρονικό διάστημα «κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να παρελάσουν στα πανηγύρια του απλού λαού για ψηφοθηρικούς λόγους», σημειώνοντας πως κηρύσσει «ανεπιθύμητους όσους προσυπέγραψαν την απόλυση 6.000 συναδέλφων».

 

Διαβάστε επίσης:

Ήταν «διαθέσιμοι» 153 βουλευτές, έστειλαν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: Απαγορεύονται συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις για Σόιμπλε

Αυτόνομη Παρέμβαση: Υποδεχόμαστε τον Σόϊμπλε στο πεζοδρόμιο, όπως του ταιριάζει!