15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκεντρώσεων συνέχεια: Στην πλ. Κλαυθμώνος το πρωί, στο Σύνταγμα το βράδυ

Πρόσφατα

Στους δρόμους βρίσκονται και σήμερα οι εργαζόμενοι ενάντια «στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν και να υλοποιούν κυβέρνηση και τρόικα με λυσσαλέα ένταση». Από την Τρίτη το βράδυ βρίσκονται στο Σύνταγμα, όπου διανυκτέρευσαν και πραγματοποιήθηκε συναυλία καλλιτεχνών.

Για σήμερα Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, του μίνι-μνημονίου δηλαδή, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις.

Το απόγευμα στις 7, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πραγματοποιούν νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Επιπλέον, οι δήμαρχοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.

«Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Να συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει μαζί με την πολιτική τους, τις Κυβερνητικές βαρβαρότητες, τα μνημόνια και την ανελέητη επίθεση τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη χθεσινή 24ωρη γενική απεργία, που έγινε από κοινού με τη ΓΣΕΕ (εδώ για το θέμα).

«Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας που έχουν εξαθλιώσει κοινωνία και οικονομία», σημείωσε από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα αύριο ο Σόιμπλε, «θερμή» υποδοχή από 17 Ομοσπονδίες

10.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές «διαθέσιμοι» το επόμενο 17μηνο

ΟΙΥΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ διαφωνούν με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Καλομοίρης: Εξοντώνουν εργατική τάξη και λαό για ένα παράνομο και επαχθές χρέος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις