7.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Απεργιακός ξεσηκωμός για απολύσεις, διαθεσιμότητα, κατάργηση Κυριακών-αργιών

Πρόσφατα

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από σήμερα, σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το μίνι-μνημόνιο δηλαδή, για τα προαπαιτούμενα της δόσης, μεταξύ των οποίων και οι χιλιάδες απολύσεις.

Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων είναι η Τρίτη 16 Ιουλίου, οπότε και ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, στην οποία μετέχει και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας), αντιδρώντας στην κατάργηση των Κυριακών και των αργιών (εδώ η σχετική ανακοίνωσή της). Αναλυτικότερα:

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έχουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιαστεί για και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το βράδυ, στις 8, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία καλλιτεχνών.

Από σήμερα εξάλλου και έως την Τετάρτη, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, οι δήμοι βάζουν λουκέτο στις υπηρεσίες τους, όπως αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.500 σχολικών φυλάκων (με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου) και των 3.500 δημοτικών αστυνομικών (μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου).

Η 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
«Να τους απολύσουμε… πριν μας καταστρέψουν τη ζωή»

Αύριο, στις 11 και μισή το πρωί, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην κινητοποίηση της Τρίτης, πέραν των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετέχουν: οι υγειονομικοί (εργαζόμενοι στην υγεία, στην πρόνοια και στο ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί· ήδη ο υπουργός Υγείας ετοιμάζει λίστα με καταργήσεις-συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων, όπως επίσης και λίστα για τη διαθεσιμότητα-απόλυση 1.250 υγειονομικών εφέτος και 1.250 το 2014), οι εκπαιδευτικοί (ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη και πριν ακόμη ψηφιστεί το μίνι-μνημόνιο δημοσιοποιήσει τις λίστες με τη διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.000 εκπαιδευτικών από τις ειδικότητες που καταργήθηκαν), καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, όπως και εκείνοι στον ΟΤΕ, που επίσης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη, ενώ στάσεις εργασίας ανακοινώθηκαν σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη δε θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Το βράδυ στις 8 και μισή, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του μίνι-μνημονίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιο: Ποιοι, από πού, πόσοι και πότε θα απολυθούν

Μητσοτάκης: Πριν από τη διαθεσιμότητα, καταγράφει το προσωπικό ΝΠΙΔ και δημοτικών επιχειρήσεων

ΟΛΜΕ VS Αρβανιτόπουλου για τις λίστες της ντροπής και των απολύσεων

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Ποτέ την Κυριακή και τις αργίες! Δε θα περάσει!

Η «σαμάρειος» μέθοδος του κοινωνικού αυτοματισμού και του αποπροσανατολισμού

ΑΣΚ-ΟΤΑ: Διαρκής αγώνας και ανατροπή… Αν όχι τώρα, πότε;

Αυτόνομη Παρέμβαση: Όλοι στη Γενική Απεργία στις 16 Ιούλη 2013

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις