14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους και σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι, 24ωρη στο ΤΤ

Πρόσφατα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο μίνι-μνημόνιο, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στην περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Την Τρίτη, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (εδώ). Αναλυτικότερα:

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ζητώντας να παραμείνει αυτόνομο και να διατηρήσει τον διακριτό ρόλο του στο τραπεζικό σύστημα.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό σπάσιμο της τράπεζας σε καλή και κακή, σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της».

Ακόμη σημειώνουν πως ενώ οι εργαζόμενοι τήρησαν στο ακέραιο τη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα το ΤΧΣ ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας.

«Όποιος αποδειχθεί υπεύθυνος για παρατυπίες και βάλει την υπογραφή του και για το τελικό ξεπούλημα του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη», καταλήγουν.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Με στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου συνεχίζει, από την πλευρά της, τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Να σημειωθεί πως το Σαββατοκύριακό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τις εργασίες τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου στις 8 το βράδυ η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση και συναυλία καλλιτεχνών.

Περισσότερα για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εδώ.

Για το σημερινό πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, αναλυτικότερα, εδώ.

 

Η στάση των δημάρχων
Χθες, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του δήμου, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συγκαλεί έκτακτη συνέλευση του διοικητικού της συμβουλίου αλλά και των διοικητικών συμβουλίων των περιφερειακών ενώσεων δήμων τής χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο. Μοναδικό θέμα της συνέλευσης: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Συζήτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων».

 

Διαβάστε επίσης:

24ωρη γενική απεργία την Τρίτη, «στα άκρα» η σύγκρουση για απολύσεις

Διαθεσιμότητα: Ο Άδωνις ετοιμάζει «black list» με 2.500 υγειονομικούς

Καταργούνται 46 ειδικότητες και 2.500 θέσεις καθηγητών, σε διαθεσιμότητα οι 2.000

Τέλος… σφυρίγματος για 2.500 σχολικούς φύλακες, 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς

«Εκκαθάριση» 6.000 συμβασιούχων του Δημοσίου μέχρι 31/12

Μίνι-μνημόνιο: Πώς θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα από το 2017

«Θείε, η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δε συνιστά στρατηγική»

Αυτόνομη Παρέμβαση: Όλοι στη Γενική Απεργία στις 16 Ιούλη 2013

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις