19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Τόσος προσανατολισμός ούτε… επαγγελματικός να ήταν!

Πρόσφατα

 

Για μια ακόμη φορά, πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, παρά τις εκκλήσεις σωματείων και ομοσπονδιών, θα κινηθούν ….κάνοντας το καθήκον τους, κηρύσσοντας γενική απεργιακή κινητοποίηση για τις 16 Ιούλη, χωρίς όμως να παίρνουν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης και έντασης του αγώνα, με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, δημιουργώντας και ενισχύοντας ένα κλίμα γενικού, απεργιακού ξεσηκωμού.

Αν και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ ξεκίνησαν με την κατάθεση του νομοσχεδίου τις κινητοποιήσεις, αυτές… προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Η οριστικοποίηση της ημέρας θα γίνει σήμερα, σε νέες συνεδριάσεις των οργάνων των δύο κορυφαίων τριτοβάθμιων οργανώσεων της χώρας.

Ιδιαίτερα θέλουμε να τονίσουμε την επίθεση που έκαναν στελέχη αυτών των παρατάξεων και το ΠΑΜΕ, απέναντι στον συντονισμό 16 ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μιλώντας μάλιστα για διάσπαση, όταν αυτό που ακυρώνει το ρόλο του σ.κ είναι η «αφωνία» και αμηχανία απέναντι στην επίθεση του αντιπάλου, για να μην αμφισβητηθεί η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και οι σημερινοί στυλοβάτες του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έκανε η ΑΔΕΔΥ, όταν αυτός έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως «το θέμα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα για την κυβέρνηση», δημιουργεί αυταπάτες, καλλιεργεί αναμονές και δεν δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είναι απέναντι, σε πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και την κυβέρνηση.

Τέλος όσο οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν θέτουν το θέμα της κατάργησης των μνημονίων, της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών και της αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών, όσο δεν μιλούν ευθέως για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης, δεν θα δημιουργούν ελπίδα και προοπτική νίκης στους εργαζόμενους

Κάτι ανάλογο έκαναν, άλλωστε, και οι μνημονιακές πλειοψηφίες της ΚΕΔΕ, του συνδικαλιστικού – θεσμικού Οργάνου των δημάρχων, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών για να διασώσουν ό,τι μπορούν προς χάριν των… ψηφαλακίων. Πρότειναν «ενδοδημοτική» μετακίνηση δημοτικών υπαλλήλων, μια διαδικασία που θα γίνει μέσω αξιολόγησης, ενώ οι «τυχεροί» θα εξαιρεθούν από τις 12.500 διαθεσιμότητες. Η απορία είναι στο πόσο χρόνο θα χρειαστεί αυτή η… αξιολόγηση. Η απάντηση απλή: πολύς!

Η θέση της Αυτόνομης Παρέμβασης είναι σαφής: όλα αυτά είναι για το θεαθήναι, καθώς θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση και ως εκ τούτου θα υπάρξουν 40.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Ο μοναδικός «διάλογος» που μπορεί να γίνει με τη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένας: «αυτός» με όρους μαζικού κινήματος, με πολύπλευρες κινητοποιήσεις, με πολιτική απεργία, που στόχο θα έχουν την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και όλων όσοι την υπηρετούν ως πιστά σκυλιά, που δεν ακούν τις κραυγές της εξαθλιωμένης κοινωνίας αλλά τις φωνές και τις επιταγές των δανειστών.

Διαβάστε επίσης:

1. Διαθεσιμότητα: Αρχή με καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών χώρων από ΠΟΕ-ΟΤΑ

2. Καταργούνται 46 ειδικότητες και 2.500 θέσεις καθηγητών, σε διαθεσιμότητα οι 2.000

3. Τέλος… σφυρίγματος για 2.500 σχολικούς φύλακες, 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς

4. «Εκκαθάριση» 6.000 συμβασιούχων του Δημοσίου μέχρι 31/12

5. Μίνι-μνημόνιο: Πώς θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα από το 2017

6. Τις πταίει; Μα φυσικά, οι εργαζόμενοι!…

7. Όταν το «ψιλοκομμένο τουμπεκί» είναι αντίδραση…

8. Απολύσεις: Στρίβειν διά των… διαθεσιμοτήτων

9. Είσαι λαμόγιο; Παραμένεις στο Δημόσιο

10. «Ζητώ δουλειά. Έχω ένα παιδί να μεγαλώσω»

11. Αυτόνομη Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ: Για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις