13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Διαθεσιμότητα: Αρχή με καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών χώρων από ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόσφατα

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε στη συνεδρίασή της την Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στην κατάθεση του μίνι-μνημονίου, του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για τα προαπαιτούμενα της δόσης… της δόσης των 6,8 εκατ. Ευρώ. Το πρωί, στις 10, θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το μίνι-μνημόνιο, 2.000 σχολικοί φύλακες (εδώ το σχετικό θέμα), 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί (εδώ το σχετικό θέμα), 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εδώ το σχετικό θέμα) και 2.000 εκπαιδευτικοί (εδώ το σχετικό θέμα) μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, 6.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου που εργάζονται με προσωρινές διαταγές θα απολυθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, είτε έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους είτε όχι (εδώ το σχετικό θέμα).

Σήμερα και αύριο, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας, «με πρώτη γραμμή τους συναδέλφους που βρίσκονται υπό απόλυση, ενώ καλύπτεται συνδικαλιστικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε άλλη αγωνιστική κινητοποίηση που αποφασίζουν οι Σύλλογοι».

Το Σαββατοκύριακο, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμπαράστασης και ολονύχτια διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το ίδιο ζητεί να πράξει και η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «οι Σύλλογοι να παρεμβαίνουν σε κάθε δήμο, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων και να εισηγηθούν στις τοπικές διοικήσεις και στην ΚΕΔΕ το “κλείσιμο” των δήμων ως αναγκαίο και μόνο μέσο υπεράσπισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

»Καλούμε τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αλλά και τις δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφάσεις, ώστε να διευρυνθεί το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων ως μόνη διέξοδο ανατροπής της ανάλγητης τροϊκανής πολιτικής και με χρονοδιάγραμμα – στόχο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Αυτόνομη Παρέμβαση: Κλιμάκωση του αγώνα, ανατροπή
μνημονιακής κυβέρνησης με όρους μαζικού κινήματος
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει τη μνημονιακή κυβέρνηση και υπογραμμίζει πως στόχος της είναι «η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτών που προσφέρουν τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας της πρόνοιας, και η μετατροπή του Δημοσίου σε “υπηρέτη” των ιδιωτικών συμφερόντων.

»Την ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν κάθε μήνα την δουλειά τους, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Εκφράζει τη διαφωνία της για τη σκοπιμότητα της συνάντησης την Τρίτη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, «την ώρα που ο ίδιος δηλώνει ότι το θέμα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα για την κυβέρνηση». Επισημαίνει, δε, «ότι ο μοναδικός “διάλογος” που μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση είναι με όρους μαζικού κινήματος με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Για αυτό, και πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ την πραγματοποίηση γενικής απεργίας την ημέρα που θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, «το οποίο θα περιλαμβάνει σωρεία αντεργατικών μέτρων ανάμεσα σε αυτά και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και τα λουκέτα οργανισμών».

Τονίζει, επίσης, ότι η απόφαση για γενική απεργία που ελήφθη από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «πρέπει να συνοδευτεί με οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας της απεργίας καθώς επίσης με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, τις οποίες η ΑΔΕΔΥ οφείλει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις».

 

Διαβάστε:

Περισσότερα για την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εδώ.

Για την αντίδραση της Αυτόνομης Παρέμβασης στις δηλώσεις Μητσοτάκη και τη θέση της για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αλλά και άλλων δράσεων ενάντια στο μίνι-μνημόνιο, εδώ.

Για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και των υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εδώ.

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των 46 ειδικοτήτων, εδώ.

Για την «εκκαθάριση» των 6.000 συμβασιούχων του Δημοσίου, εδώ.

Για την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εδώ.

 

Επίσης:

1. Χωρίς Προεδρείο για 38 ημέρες το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

2. ΟΛΜΕ: Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

 

Άρθρα:

1. Γιώργος Χαρίσης: Συντονισμός των συνδικάτων: νέο βήμα ή ένα βήμα μετέωρο;

2. Θωμάς Μπιζάς: Πολιτική απεργία με αίτημα την κατάργηση των μνημονίων και την πολιτική ανατροπή. Ένα αίτημα που δείχνει να ωρίμασε

3. Σπύρος Τζόκας: Ο διαρκής συμβιβασμός της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα

4. Χρήστος Κόνιαρης: Ο από μηχανής λαός

5. Κρυσταλλία Ματακού: Δημοτική Αστυνομία:«Κλειστόν ένεκα καταργήσεως»!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις