18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Όταν το «ψιλοκομμένο τουμπεκί» είναι αντίδραση…

Πρόσφατα

Είναι γνωστό ότι στην εποχή των μνημονίων τα πάντα σε αυτή τη χώρα άγονται και καίονται από τους δανειστές μας, με την αγαστή συνεργασία των μνημονιακών κυβερνήσεων: απολύσεις στο δημόσιο, απαξίωση του κοινωνικού κράτους για να περάσει στους ιδιώτες, απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, φορομπηχτικά φορολογικά μέτρα κατά των ελλήνων μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων κτλ.

Σε αυτήν την πολιτική εντάσσεται και η ενδεχόμενη κατάργηση – ιδιωτικοποίηση της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), στην οποία εργάζονται 1.150 υπάλληλοι. Είναι η Μονάδα που ελέγχει το ΕΣΠΑ, το μεγάλο «κουμπαρά» της ανάπτυξης που όλο έρχεται και συνεχώς είναι στο δρόμο (πρβ. την επανεκκίνηση των πέντε μεγάλων οδικών έργων, που θα γινόταν τον Απρίλιο, και υποτίθεται πως θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας· την έχετε δει πουθενά;).

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της εταιρείας, καθώς μια υπουργική «πραξικοπηματική» απόφαση, τύπου ΕΡΤ, θα την αφανίσει από τις δημόσιες υπηρεσίες. Και πού θα πάει;

Τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται: στους ιδιώτες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και στους «φίλους» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις τράπεζες – στις οποίες ειρήσθω εν παρόδω τα δύο συγκεκριμένα κόμματα χρωστούν της… Μιχαλούς!

Το μεγάλο φαγοπότι, λοιπόν, που «άνοιξε» με την ΕΡΤ, αναμένεται να συνεχιστεί. Και θα σταματήσει μόνον όταν όλοι -εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ελληνική κοινωνία στο σύνολό της- ενωθούν και σταματήσουν τα σχέδια μνημονιακών και δανειστών.

Και θα σταματήσει μόνον όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων σωματείων σταματήσουν να κάνουν τη «μαϊμού»: ξέρετε, αυτήν την εικόνα με τον πίθηκο που κάνει πως δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλά.

«Ωτακουστής»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις