7.5 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

ΑΣΚΙ Εφοριακών: Κατασχέσεις σπιτιών για τους ανέργους, προστασία για τους φοροφυγάδες

Πρόσφατα

Το Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε τη διαδικασία κατασχέσεων για χρέη προς το δημόσιο άνω των… 300ευρώ. Ο άνεργος μεταλλεργάτης από τα Καμίνια του οποίου το σπίτι κατάσχεται για χρέος 1.700 ευρώ, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα έχει μαζικά χαρακτηριστικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες, που βιώνουμε καθημερινά την εφαρμογή αυτού του άδικου και ταξικού φορολογικού συστήματος, καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία για τη στοχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και την διαχρονική προστασία όσων καρπώνονται τον παραγόμενο πλούτο και καλούμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη
Δ’ ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, για την Τετάρτη 3.7.13 στις 11 πμ.

Ζητάμε την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας κατασχέσεων και αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

χρέος μας η αντίσταση
Δύναμή μας η Αλληλεγγύη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζουν πλέον (με τον πιο αυταρχικό τρόπο και χωρίς να κρατάνε τα στοιχειώδη προσχήματα) την πιο άδικη και βάρβαρη φορολογική πολιτική. Χρησιμοποιούν το φορολογικό σύστημα και τη φορολογική διοίκηση, όχι ως μέσο αναδιανομής του πλούτου υπέρ των αδυνάτων (μέσω μιας δίκαιης φορολόγησης), αλλά ως εργαλείο φτωχοποίησης και εξόντωσης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων και ταυτόχρονα παροχής φορολογικής ασυλίας στους έχοντες.

Επιβάλουν χαράτσια σε χαμηλά εισοδήματα, κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, απαιτούν την καταβολή ”εισφοράς αλληλεγγύης” από πολύτεκνους και ανάπηρους(!!), καταργούν επιδόματα σε πολύτεκνους, απειλούν και εκβιάζουν με κατασχέσεις και φυλακίσεις όσους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτά εισοδήματα κλπ.

Το ΥΠΟΙΚ προχωράει σε κατασχέσεις σπιτιών (ακόμα και για την Α κατοικία) για χρέη προς την εφορία (της τάξεως των 1.500 και 1.700 ευρώ), την ίδια στιγμή που χαρίζει εκατομμύρια στους εργολάβους της ενημέρωσης (βλ. το πάγωμα του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 31.12.12!!), εξαφανίζει λίστες και στικάκια με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, προχωρά σε χαριστικές περαιώσεις επιβραβεύοντας και κλείνοντας το μάτι σε όσους συστηματικά φοροδιαφεύγουν, επιτρέπει τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που παράνομα βγήκαν απ’ τη χώρα, με φόρο ακόμα και 2,5% (όταν οι προσαυξήσεις για κάποιον που χρωστάει έστω και ένα ευρώ στην εφορία, είναι 12%), δημιουργεί νομοθετικές διατάξεις για να ”πέσουν στα χαμηλά” οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρτ κλπ.

Η επιχειρούμενη κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη στα Καμίνια (που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ριζοσπάστης) για χρέος 1.700 ευρώ, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Δεν πρόκειται για λάθος ή για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αφορά μια διαδικασία που θα γενικευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα χτυπήσει την πόρτα όλων μας, αξιοποιώντας το υφιστάμενο πλέον νομικό πλαίσιο που επιτρέπει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, για χρέη άνω των… 300 ευρώ. Σε τέτοια μέτρα άλλωστε αναφέρεται η κυβέρνηση όταν μιλάει για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, αυτό εννοεί όταν λέει για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ως εργαζόμενοι στις φορολογικές υπηρεσίες, που βιώνουμε καθημερινά την εφαρμογή αυτού του άδικου και ταξικού φορολογικού συστήματος, καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία για τη στοχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας και την διαχρονική προστασία όσων καρπώνονται τον παραγόμενο πλούτο και καλούμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν. Είναι ανάγκη συνδικαλιστικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς να συντονίσουν επιτέλους τον αγώνα τους και να αντισταθούν ουσιαστικά στη βαρβαρότητα αυτή.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Δ’ ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ,
για την Τετάρτη 3.7.13 στις 11 πμ.

Ζητάμε την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας κατασχέσεων και αναγκαστικής είσπραξης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

χρέος μας η Αντίσταση
Δύναμή μας η Αλληλεγγύη

1-7-2013

 

 

Διαβάστε επίσης: «Αἰδώς Ἀργεῖοι»!!!

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις