Το προμελετημένο έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της ελέυθερης έκφρασης δεν θα περάσει. Η Δημόσια Ρ/Δ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ο Συντονισμός Ομοσπονδιών καταγγέλλει την πρωτοφανή πραξικοπηματική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το κατέβασμα των πομπών και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτήν.
Η μνημονιακή τρικομματική συγκυβέρνηση του αυταρχισμού και της καταστολής, θυμίζοντας αλήστου μνήμης εποχές, συνεχίζει να κουρελιάζει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ετσιθελικά διαλύει εν μια νυκτί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καταργεί την πλουραλιστική ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Οδηγεί στον καιάδα της ανεργίας τους 2.500 εργαζόμενους και για μια ακόμα φορά υπακούει στις εντολές της Τρόικας, θυσιάζοντας τα δημόσια αγαθά και τους εργαζόμενους στο βωμό της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη σειρά μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την κατάργηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.
Συμπαραστεκόμαστε με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και συμμετέχουμε σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης, για να μη «σιγήσει» η Δημόσια ραδιοτηλεόραση. Να κρατήσουμε όλοι μας ανοιχτή την ΕΡΤ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Ο Συντονισμός των Ομοσπονδιών καλεί τη ΓΣΕΕ να οργανώσει άμεσα και να συντονίσει τον αγώνα για την υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της αντίστασης των εργαζομένων κατά των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν τα εργασιακά δικαιώματα, διαλύουν τα δημόσια αγαθά και εκχωρούν τα πάντα στους ιδιώτες κερδοσκόπους.
Καλούμε τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να υπερασπιστεί το πολίτευμα και όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ακυρώσουν το κυβερνητικό πραξικόπημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/6/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ)

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2. ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΗΕ)
7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
8. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
10. ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11. ΓΕΝΙΚΗ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)