15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποσχέσεις Δένδια ότι δεν θα απελαθούν τα θύματα της Μανωλάδας

Πρόσφατα

Μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το μακελειό στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, συνοδεία πολυάριθμου κλιμακίου αστυνομικών και επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας, επισκέφτηκε σήμερα την περιοχή. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την οργή της κοινής γνώμης, υποσχέθηκε ότι κανένα από τα θύματα δεν θα απελαθεί, ενώ διέψευσε και τα περί συλλήψεων μεταναστών.

 «Αυτό που συνέβη εδώ όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε από τη Μανωλάδα ο Νίκος Δένδιας.

Συνέχισε λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ ότι όσον αφορά το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι’ αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε επίσης πως «ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί». Όπως τόνισε στη συνέχεια, «έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».

Μετά από την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε καταυλισμό αλλοδαπών εργατών σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο του Ρίο όπου νοσηλεύονται τραυματίες της αιματηρής επίθεσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βρούτσης, έδωσε χθες κατεπείγουσα εντολή στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας να στείλει στη Μανωλάδα κλιμάκιο του Σώματος ΣΕΠΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, διέταξε την κατά προτεραιότητα έρευνα για την απόδοση ευθυνών σχετικά με την επίθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: tvxs.gr, 19-4-2013


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις