1.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος της ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις

Πρόσφατα

vezirtzoglouΟμιλία της Τασούλας Βεζιρτζόγλου, μέλους του ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Διοικ. Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρετίζω την συγκέντρωση των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Είμαστε εδώ εργαζόμενοι από την δημόσια εκπαίδευση, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να υπερασπίσουμε το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

 

Είμαστε εδώ για να συγκρουστούμε με τις μνημονιακές πολιτικές  κοινωνικής βαρβαρότητας, λεηλασίας των εισοδημάτων. Με τις πολιτικές που οδηγούν τις δομές κοινωνικής προστασίας σε διάλυση.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε μέχρι τέλους τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο η τρικομματική κυβέρνηση.

Υπερασπίζουμε την ίδια τη Δημοκρατία.

Οργιζόμαστε που βλέπουμε γύρω μας τις στρατιές των ανέργων που κάθε μέρα και πληθαίνουν, τις χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα, την εκτεταμένη φτώχεια, την εξαθλίωση, την απόγνωση.

Οργιζόμαστε που βλέπουμε τις νέες και τους νέους, τους νέους επιστήμονες τα παιδιά μας να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς στερημένοι από το δικαίωμα στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στον τόπο τους.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιζονται οι καταστροφικές πολιτικές της τρόικα και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Οφείλουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι  νέοι και νέες, συνδικάτα και κινήματα.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για να τους  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Να ξανακερδίσουμε όσα χάσαμε, τις ίδιες τις ζωές μας, την αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Για την κοινωνική ανόρθωση και την οικονομική ανασυγκρότηση σε συνθήκες δημοκρατίας, δικαιοσύνης αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τρικομματική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μετά την κατάργηση του δημοκρατικού και αυτοδιοικούμενου χαρακτήρα των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωράει στο σχέδιο συρρίκνωσης τους, στο σχέδιο που κατ’ ευφημισμό αποκαλείται ΑΘΗΝΑ. Ένα σχέδιο που ο Υπουργός Παιδείας ανέθεσε να το καταρτίσουν, κατόπιν παχυλής αμοιβής, σε εταιρεία συμβούλων, συμφερόντων του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ομίλου «Ακμή».

Επιχειρείται έτσι, με μεθοδικό τρόπο, μέσω των συγχωνεύσεων ακαδημαϊκών μονάδων, γνωστικών αντικειμένων, αλλά και Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να αποτελέσει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση λάφυρο στην ιδιωτική κερδοσκοπία, μετατρέποντας την από δημόσιο αγαθό σε εμπορεύσιμη υπηρεσία.

Το κυβερνητικό σχέδιο ΑΘΗΝΑ πλήττει  εν αρχή την τεχνολογική εκπαίδευση και τις ανθρωπιστικές σπουδές επιχειρώντας να διαμορφώσει τον νεοφιλελεύθερο χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης , μετατρέποντας της σε μια βιομηχανία παραγωγής μισοειδικεύμενων πτυχιούχων, βορά στον εργασιακό μεσαίωνα  της επισφάλεια, και της «ανάπτυξης» με τριτοκοσμικούς μισθούς.

Λειτουργώντας εδώ και καιρό στα όρια της οικονομικής και διοικητικής ασφυξίας, με καταληστευμένα αποθεματικά και με προϋπολογισμούς που δεν αρκούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες. Με περισσότερους από 200 συναδέλφους  ήδη σε εφεδρεία τα δημόσια Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αγωνίζονται να σταθούν όρθια χάρις την ανιδιοτελή προσπάθεια φοιτητών, διδασκόντων, διοικητικών υπαλλήλων. Για να αποτελέσουν ανάχωμα γνώσης και  ελπίδας για την  Ελληνική κοινωνία απέναντι στην επέλαση της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουμε πάρει την απόφασή μας. Μαζί με τους διδάσκοντες και τους φοιτητές να συγκροτήσουμε  ένα ενιαίο μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα για να μην περάσουν οι καταστροφικές πολιτικές.
Για να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ το σχέδιο ΑΘΗΝΑ . Αυτό είναι το αίτημα καθολικά της Ακαδημαϊκής Κοινότητας

Τα παιδιά μας, οι νέες και οι νέοι έχουν το δικαίωμα στη υψηλού επιπέδου μόρφωση  και αυτή πρέπει να παρέχεται δωρεάν από δημόσια εκπαιδευτήρια.

Αυτό υπερασπίζουμε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι μνημονιακές πολιτικές δεν διορθώνονται.

Είναι αδιέξοδες οδηγούν την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή.

Ως εργαζόμενοι έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στους δρόμους και τις πλατείες μαζί με τους πολίτες  αυτής της χώρας, γυναίκες και άνδρες, νέες και νέους,  για να δημιουργήσουμε το κοινωνικό ρεύμα που στο διάβα του θα σαρώσει  τα Μνημόνια και τους φορείς τους.

Σταματάμε την πορεία προς την καταστροφή. Προχωράμε στην κοινωνική ανόρθωση στην οικονομική ανασυγκρότηση, ξανακερδίζουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις