34.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ημέρα γενικής κινητοποίησης από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Οχι σε απολύσεις, ξεπούλημα του δημοσίου και ισοπέδωση δικαιωμάτων

Πρόσφατα

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί σήμερα, Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, καθώς η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00.

Επίσης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα αργότερα στις 13:00 ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

H OTOE συμμετέχει, επίσης, στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:30 και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με ανακοίνωση, αργότερα την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της όσον αφορά «στο ανάλγητο, αντεργατικό και εξοντωτικό μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων που με λυσσαλέο τρόπο υπερασπίζεται η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση».

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευόμενων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις – συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

Την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο – Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Ταλαιπωρία και στις μετακινήσεις για τους Αθηναίους, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας την Τετάρτη, αλλά και 24ωρη απεργία την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το επόμενο διήμερο:

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου:

– Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου

– Το Τραμ θα κινηθεί κανονικά

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεί θα κινηθούν κανονικά

– Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν καθόλου

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου:

– Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα κινηθούν καθόλου

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεί θα κινηθούν κανονικά

– Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν καθόλου

* Λόγω της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών, τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ που καταργούνται το βράδυ της Τρίτης είναι:

– Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη ), 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα), 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

– Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών: Σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: 2536

– Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 743, IC 85

– Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 3593 – 3592

– Μεταξύ Λάρισας – Βόλου-Λάρισας: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 2576- 2577

Αναδημοσίευση από ΒΗΜΑ, 19-12-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις