19.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυτόνομη Παρέμβαση: Απεργιακό Δελτίο της 23ης Νοέμβρη 2012

Πρόσφατα

poe-ota.23_11_2012Μετά τη μεγάλη συμμετοχή, ιδιαίτερα από τους ΟΤΑ, τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και από κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, στη χθεσινή στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο  Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια.

Με ιδιαίτερα μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα απάντησαν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους,  στο οποίο έδωσαν το παρόν και πολλοί Δήμαρχοι, μετά την απόφαση της ΠΕΔΑ για το κλείσιμο των δήμων του νομού Αττικής.

 

24ωρη απεργία είχαν και οι εργαζόμενοι στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτίριο της Διοίκησης (Κατεχάκη 54) και στη συνέχεια γενική συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα. Σε κινητοποιήσεις επίσης και σήμερα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, ΥΠΕΚΑ, με απεργίες και καταλήψεις υπηρεσιών και κτηρίων.

Τη Δευτέρα Απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και καταλήψεις σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ όλης της χώρας.

Αποφάσεις επίσης έχουν πάρει για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, ενώ σήμερα συνεδριάζουν για να καθορίσουν τη στάση τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλες οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις.

23/11/2012

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις