11.5 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Διαθεσιμότητα χωρίς εξαιρέσεις αν δεν σταλούν οι λίστες

Πρόσφατα

Την ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο: «…η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων».

Σημειώνεται πως η προθεσμία αποστολής των στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έληξε την περασμένη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας 11:00 το πρωί με 15:00 μετά το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και 15:00 με 19:00 για την απογευματινή βάρδια.

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν περισσότεροι από 270 δήμοι, ενώ στο δήμο Αθηναίων, λειτουργούν μόνο οι παιδικοί σταθμοί, τα κοιμητήρια και το Ίδρυμα Αστέγων.

Στη σημερινή γενική της συνέλευση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων την Παρασκευή, με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Εν όψει και του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου, η ΠΕΔΑ αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην Ένωση την υλοποίηση κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνουν κλιμακούμενο κλείσιμο δήμων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους.

«Δεν μπορούμε πια να περιοριστούμε σε συμβολικές κινήσεις, το Συνέδριο μας πρέπει να αποφασίσει για πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους που θα φέρουν αποτελέσματα», επισημαίνει η ΠΕΔΑ. Παράλληλα απορρίπτει κάθε «συμμετοχή και συνευθύνη στα σχέδια για διαθεσιμότητα και απολύσεις εργαζομένων», ενώ ζητεί να γίνει προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθούν οι «αντισυνταγματικές διατάξεις για την αυτοδιοίκηση του μνημονίου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Την Παρασκευή η ΠΕΔΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:00.

Πηγή: tvxs.gr, 21-11-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις