15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη: Διήμερο απεργιών Τετάρτη και Πέμπτη κατά των νέων μέτρων

Πρόσφατα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή οι δικηγόροι, μετά από απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη, ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 10.00 – 13.00 και έτσι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών την Πέμπτη, καθώς τα συνδικάτα των συγκοινωνιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων,

– Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία,

– Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 05.00 έως τις 09.00,

– Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας,

– Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών,

– Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών (το δίκτυο πέραν του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στον ΟΣΕ),

– Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βαρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί από τις 08.00 έως τις 09.00 το πρωί, όταν δεν θα υπάρχει στη διάθεση των πολιτών κανένα απολύτως μέσο συγκοινωνίας.

Τα δρομολόγια των τρένων

Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών θα επηρεαστούν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης, τα οποία τροποποιούνται ως εξής:

1. Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :

– 500 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη )

– 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)

– 1686 ( Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

2. Μεταξύ Αθηνών – Χαλκίδας – Αθηνών

Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:

– 2536

3. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας – Θεσσαλονίκης

Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:

– 743

– IC 85

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:

– 3593 – 3592

5. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:

– 2576

– 2577

Αναδημοσίευση από ΒΗΜΑ, 16-10-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις