20.9 C
Athens
Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ένστολοι κατά περικοπών: Χιλιάδες στο Καλλιμάρμαρο, κρεμάλες στο Σύνταγμα

Πρόσφατα

Πανελλαδική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες οι ένστολοι με τη συμμετοχή των ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ. Χιλιάδες ένστολοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στους μισθούς που προβλέπονται στο πακέτο των νέων μέτρων. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο και ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των ενστόλων, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, πως οι περικοπές ανέρχονται σε 6% ή 7,5% και πως «οι περικοπές είναι αναδρομικές από 1/7/2012, ενώ το 2013 θα ακολουθήσουν νέες περικοπές ύψους 200.000.000 ευρώ για τους ένστολους των Σ.Α. και Ε.Δ.».

Στη συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο, στις πέντε το απόγευμα, παραβρέθηκαν περίπου τέσσερις χιλιάδες ένστολοι. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης και ο νυν υπαρχηγός και επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συγκεντρωμένους ένστολους χειροκρότησαν κατά την αναγγελία της παρουσίας των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και λιγότεροι σε αυτήν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε αντίθεση με την αναγγελία της παρουσίας των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων, στην οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Στη συγκέντρωση διανεμήθηκε επιστολή συμπαράστασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Οι ένστολοι μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων τους στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Ομάδα ενστόλων έστησε κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στη μία τοποθετήθηκε αστυνομικός, στη δεύτερη λιμενικός και στην τρίτη πυροσβέστης.

Αντιπροσωπεία των Σωμάτων συναντήθηκε στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τραγάκη, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, το μεσημέρι τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους

Συναντήθηκαν, επίσης, και με τον τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τα «εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των ένστολων όσο και για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που καταστρέφουν τη χώρα».

Νωρίτερα την Τετάρτη αστυνομικοί απέκλεισαν για περίπου τέσσερις ώρες την κεντρική πύλη στη σχολή των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι κλούβες που πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση.

Απέναντί τους παρατάχθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κατά διαστήματα επικράτησε ένταση. Η κινητοποίηση έλαβε τέλος, όταν αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών έγινε δεκτή από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο οποίος δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα αιτήματά τους.

Πηγή: tvxs.gr, 7-9-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις