16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΟΛΜΕ για την αύξηση ωρών διδασκαλίας

Πρόσφατα

Ανοίγει και πάλι το μέτωπο της Παιδείας ύστερα από τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη μείωση των προσλήψεων και την εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δις που καλείται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τρόικα.

Η ΟΛΜΕ στην μακροσκελή ανακοίνωσή της τονίζει πως «οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα έχει αρνητική επίδραση στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνοντας πως είναι «γεγονός αναμφισβήτητο πως οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών και με αυτή την έννοια το θέμα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου σχολείου».

Παράλληλα αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία βασίζεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της χώρας» και «μεροληπτική στάση του ΟΟΣΑ» και τονίζει πως αρνείται «να δεχτεί να θυσιάζεται η εκπαίδευση και οι ανάγκες της στις ανάγκες και τα συμφέροντα των δανειστών και των περίφημων «αγορών» και τις πολιτικές των μνημονίων».

Επίσης επικαλείται μελέτη στοιχείων που πραγματοποίησε το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, η οποία όπως αναφέρει «αποδεικνύουν τα ψέματα που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί από τα ΜΜΕ και το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το χρόνο εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών».

Η ΟΛΜΕ καταλήγει ότι το μόνο που απομένει είναι «η δυνατότητα ενός συντονισμένου πανεκπαιδευτικού αγώνα, με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη και σύμπραξη, ώστε να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθείται από υπερεθνικά κέντρα».

Πηγή: tvxs.gr, 24-7-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις