27.7 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Δημοσίου: Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ

Πρόσφατα

Συνάδελφοι,

Αυτές οι εκλογές βρίσκουν τους Μηχανικούς του Δημοσίου όπως και όλους τους εργαζόμενους σ΄ ένα κομβικό και κρίσιμο σημείο που προσδιορίζεται από :

• ή την αποδοχή της κόλασης που ζήσαμε αυτά τα δυόμισι χρόνια από την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την τρόϊκα με την συνδρομή της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας,

ή την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την δημιουργία ελπίδας και προοπτικής για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τον τόπο.

 

Το παραπάνω δίλημμα είναι λοιπόν εξαιρετικά κρίσιμο και για τις εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ παρά το ότι φαίνεται αμιγώς πολιτικό, γιατί είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα πρόσωπα που τις απαρτίζουν, είναι φορείς νοοτροπίας, συμπεριφοράς και αντιλήψεων που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα πολιτικά κόμματα και συνεπώς η στάση τους, οι προτάσεις, οι θέσεις και κυρίως η πρακτική τους, είναι ευθέως ανάλογη με την πολιτική τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής όπως έχουν καταγραφεί αναλυτικά στις ανακοινώσεις μας, καθώς και σε εκείνες της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και της Ομοσπονδίας, στις Διοικήσεις των οποίων τα μέλη μας είχαν καταλυτική συμβολή από θέσεις ευθύνης, είναι συνοπτικά τα παρακάτω:

• Πλήρης διάλυση του Δημοσίου και των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, και ιδιωτικοποίηση του έργου τους (με ΑΕ, Συμβούλους, ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης κ.λ.π.)

• Κατάργηση της μονιμότητας (μέσω προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, Εφεδρείας) απολύσεις, κατάργηση ή συγχωνεύσεις Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, οργανισμούς με απόλυτα κοινωνικό έργο (στέγη, επιδότηση αγοράς ή ενοικίου, κοινωνικά προγράμματα τουρισμού κλπ) για τις πιο αδύναμες οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού, χωρίς χρηματοδότηση από το Κράτος, με πόρους αποκλειστικά προερχόμενους από εργαζόμενους και εργοδότες.

• Διεύρυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και την πλήρη κατάργηση κάθε θεσμικού πλαισίου που τις προστατεύει, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

• Δραματική μείωση των αποδοχών μας σε ποσοστό 50%, μέσω του κατάπτυστου ν.4024/2011, καθώς και διάφορων άλλων ρυθμίσεων που οδήγησαν σε περικοπές.

• Πλήρης αποδόμηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με μειώσεις στις συντάξεις, μεγάλες αυξήσεις εισφορών, αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις των ιατροφαρμακευτικών παροχών που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον πενιχρό προϋπολογισμό μας.

• Νέες βάρβαρες φορολογικές επιβαρύνσεις, με αύξηση των έμμεσων φόρων (23% ΦΠΑ), αύξηση των άμεσων φόρων (μείωση αφορολόγητου, αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, κλπ.), υπέρογκα χαράτσια, με αποτέλεσμα την συντριβή των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Συνάδελφοι εκτός των παραπάνω που προσδιορίζουν τους βασικούς άξονες της γενικής επίθεσης στους εργαζόμενους και αφορούν και εμάς, οφείλουμε να καταγράψουμε και ειδικότερα προβλήματα για τους Μηχανικούς που αφορούν :

• Την νέα κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ μέσω του πολυδιαφημισμένου PSI,που σημαίνει για το Ταμείο απώλεια 1.5 δις. € (από τα 3.3 δις. € που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος), με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιωσιμότητά του.

Επιπρόσθετα τον ν.4045 που εντάσσει τον ΚΥΤ στο ΕΟΠΠΥ από 1/6/2012 αρχικά, μετέπειτα δε τον 4072/2012 που δίνει την δυνατότητα μη ένταξης μεν, με τον εκβιασμό όμως της ιδιωτικοποίησης του ΚΥΤ με την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ και την πλήρη απόσχιση του Κράτους από οποιαδήποτε υποχρέωση.

• Τον “Καλλικράτη” που με την προχειρότητα και την προσήλωση στις μνημονιακές επιταγές έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Περιφερειακή οργάνωση, με συνέπειες και στους πολίτες και στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα δε στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

• Την πλήρη μισθολογική και βαθμολογική ισοπέδωση του Κλάδου που επέβαλε ο ν.4024/2011.

• Την ισοπέδωση που συντελείται στους νέους οργανισμούς και στις κρίσεις προϊσταμένων σε σχέση με υπαλλήλους άλλων Κλάδων υποδεέστερων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

Επιπρόσθετα την μόνιμη άρνηση αποδοχής του αιτήματος αναγνώρισης της προϋπηρεσίας για τους Μηχανικούς από την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς επίσης και της θεσμοθέτησης του “master” για τους ΠΕ Μηχανικούς πενταετούς κύκλου σπουδών.

• Την προσπάθεια κατάργησης του 6‰ που συστηματικά προωθείται παρά τις προσπάθειες και την βάσιμη επιχειρηματολογία μας για το αντίθετο.

Σε αυτή τη λαίλαπα που παρόμοια δεν είχαμε γνωρίσει, που σπρώχνει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα στην φτώχεια, την ανέχεια και την πλήρη αναξιοπρέπεια, που καταδικάζει τα παιδιά μας σε ένα σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας.

Μια απάντηση μπορεί να υπάρχει αγώνας μαζικός, δυναμικός για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αγώνα που προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ενωτικά με όλους τους εργαζόμενους και με τους Φορείς των Μηχανικών για να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Δεν υπήρξε στο διάστημα που πέρασε καμία μεγάλη κινητοποίηση και καμία αγωνιστική δράση (πλατείες, δεν πληρώνω κλπ.) που η ΕΜΔΥΔΑΣ να ήταν απούσα και είμαστε περήφανοι γιατί η παράταξή μας ήταν καταλύτης σ΄ αυτή την παρουσία της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Η εκλογική διακήρυξη της ΑΣΜΗ Δημοσίου γράφεται λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Βέβαια ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατόν για τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία συνολικά, σε κάθε περίπτωση θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την ίδια συνέπεια προκειμένου να ανατρέψουμε ότι στην μνημονική λαίλαπα μας καταδίκασε, διεκδικώντας:

• Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες χωρίς Συμβούλους, ΑΕ, ΣΔΙΤ και Συμβάσεις Παραχώρησης με τους Διπλ. Μηχανικούς βασικό παράγοντα στη σχεδίαση, μελέτη και επίβλεψη του Τεχνικού Προγράμματος της χώρας. Ακύρωση της κατάργησης φορέων με κοινωνικό αντικείμενο, Ο.Ε.Κ., Ο.Ε.Ε., κλπ.

• Μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση του εξειδικευμένου επιστημονικού έργου τους και των ιδιαιτεροτήτων τους (5 χρόνια σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ποινικές ευθύνες, δέσμευση της σφραγίδας τους στην αποκλειστική χρήση του Δημοσίου κλπ.) στον αντίποδα της απαξίωσης και σπίλωσης από μειοψηφικά φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγής, που όχι μόνο καταδικάζουμε αλλά απαιτούμε θεσμική θωράκιση και ουσιαστικό τέλος στο πελατειακό κράτος ώστε να εκλείψουν οριστικά.

• Προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να στηριχθεί το Ταμείο μας και να διασφαλιστούν συντάξεις και ιατροφαρμακευτικές παροχές αξιοπρεπείς για όλους τους Μηχανικούς.

• Μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις και κάθε είδους ομηρίες και παράλληλα στα πλαίσια της πλήρους αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού του Δημοσίου αντικειμενικούς και διαφανείς κανόνες για την πρόσληψη, εξέλιξη και τις μετακινήσεις του προσωπικού.

Η προϋπόθεση για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων καθώς και εκείνων που έρχονται από το προ μνημονίου παρελθόν και έχουν καταργήσει δικαιώματα και κατακτήσεις, αγώνας που για να πετύχει απαιτείται η συμμετοχή και η συμβολή όλων.


Η Αγωνιστική Συνεργασία των Μηχανικών του Δημοσίου δε ζητάει μόνο την ψήφο

των συναδέλφων για να δυναμώσει η φωνή και οι προσπάθειές της,

αλλά ταυτόχρονα την συμμετοχή στη δράση, μαζί με προτάσεις και απόψεις

όλων των συναδέλφων για την επίτευξη των στόχων.


Τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στελεχώνουν οι παρακάτω συνάδελφοι :

1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΚΟΣ, Π.Μ. Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ

2. ΑΛΦΙΕΡΗ ΚΑΡΜΕΝ ,Π.Μ. ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚ. ΝΙΚΑΙΑΣ

3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, Χ.Μ.,ΥΠ.Ο.

4. ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ,Π.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ

5. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,Π.Μ.,ΥΕΘΑ/ΓΕΝ,Συμβ. Α.Χρ.

6. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΑΚΗΣ Α.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ /ΥΑΣ, Συμβ. Α.Χρ.

7. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Α.Μ., ΥΠ.ΠΟ., Συμβ. Α.Χρ.

8. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑ, Π.Μ., ΥΠΕΣΔΔΑ

9. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ,Α.Τ.-Μ, Γ.Γ.Α.

10. ΖΕΪΚΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΟΛΥ), ΥΠΕΚΑ

11. ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Μ.Μ., ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ

12. ΖΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Π.Μ., ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

13. ΖΟΥΛΑΜΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ Α.Μ., ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ.&ΤΡΟΦΙΜΩΝ

14. ΘΕΜΟΥ ΜΟΝΙΚΑ, Α.Μ. ΥΠΕΚΑ

15. ΘΕΟΔΟΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Α.Μ., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

16. ΙΩΑΚΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Π.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ Συμβ. Α.Χρ

17. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΓΡΟΝ.-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ, Ο.Ε.Κ.

18. ΚΑΒΑΛΑ ΦΑΝΗ, Α.Μ., ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

19. ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, Α.Μ.,ΥΕΘΑ/ΓΕΣ

20. ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Π.Μ.,Ο.Σ.Κ.

21. ΚΑΡΑΔΕΛΟΓΛΟΥ ΑΓΑΠΙΟΣ (ΠΑΚΗΣ), Α.Μ., ΥΠ.ΠΟ.

22. ΚΑΡΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, Α.Μ., ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ

23. ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Π.Μ., ΕΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

24. ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, Π.Μ., ΠΕΡ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

25. ΚΑΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Α.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ

26. ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΔΩΡΑ, Χ.Μ. ΥΕΘΑ/ΓΕΝ, ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

27. ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Α.Μ., ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤ.& ΤΡΟΦΙΜΩΝ

28. ΚΟΥΤΖΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Α.Τ.-Μ, Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ Συμβ. Αορ. Χρ.

29. ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,Μ-Η.Μ.,ΙΚΑ

30. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Χ.Μ., Ε.Μ.Π.

31. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,Π.Μ., Γ.Γ.Α.

32. ΜΟΥΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Η.Μ.,ΥΕΘΑ/ΓΕΣ

33. ΞΕΝΙΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, Α.Μ., ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

34. ΠΑΓΚΟΥΔΗ ΦΕΡΟΝΙΚΗ, Χ.Μ.,ΥΕΘΑ/ΓΕΣ

35. ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Η.Μ., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

36. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ , Α.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ /ΥΑΣ, Συμβ.Αορ.Χρ.

37. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, Π.Μ., ΤΕΧ. ΥΠΗΡ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ

38. ΠΑΠΑΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Η.Μ., Υ.Π.Α.

39. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, Α.Μ., ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

40. ΠΑΥΛΗ ΔΑΦΝΗ, Π.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ

41. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ,Η.Μ., ΥΕΘΑ/ΓΕΣ

42. ΠΕΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Π.Μ., ΕΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

43. ΠΛΟΥΜΠΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Χ.Μ., Κ.Ε.Δ.Ε./Γ.Γ.Δ.Ε./Υ.Π.Υ.Μ.Ε.Δ.Ι.

44. ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Α.Μ., ΥΠΠΟ

45. ΣΚΟΠΑ ΒΙΚΥ, Π.Μ. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

46. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Π.Μ., Υ.ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ/ΓΓΔΕ

47. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, Α.Μ./Α-Τ.Μ., ΥΠ.Ο.

48. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ, Π.Μ., ΥΠ.ΠΟ.

49. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ Μ.Μ.Μ./Χ.Μ., ΥΠΠΟ, Συμβ. Αορ.Χρ.

50. ΣΦΑΚΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, Π.Μ., ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ

51. ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Μ.Μ., ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΑΣΔΑ

52. ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Π.Μ., ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

53. ΤΟΥΡΗ ΒΑΪΑ, Α.Μ., ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

54. ΤΡΟΜΒΟΥΚΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ,Π.Μ., ΥΠ. ΑΓΡ. ΑΝ. & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

55. ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Α.Μ. ΥΠΠΟ

56. ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΙΟΥΛΙΑ, Α.Μ., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

57. ΤΣΙΒΟΥ ΜΑΡΙΑ, Α.Μ., ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

58. ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.-Τ.Μ., ΠΕΡΙΦ. ΑΤΤΙΚΗΣ

59. ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΣ,Μ-Η.Μ.,ΥΕΘΑ/ΚΕΦΝ

60. ΧΕΛΜHΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Π.Μ., ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

61. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΦΩΤΗΣ, Η.Μ., Τ.Υ. Ε.Μ.Π.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις