23.6 C
Athens
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Πρόσφατα

Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με βάση της απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών. Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν με τους υπουργούς της κυβέρνησης, η ΠΝΟ εκτίμησε χθες το μεσημέρι ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το βασικό της αίτημα που είναι να παραμείνει ο Οίκος Ναύτου όπως έχει σήμερα. Ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση από τις 05.30 το πρωί της Μ.Τρίτης στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το λιμάνι. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης απομακρύνεται λόγω «πολιτικού κόστους» και διαφωνιών που διατυπώθηκαν μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης.

Η απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων να προχωρήσουν τελικά σε 48ωρη απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με νέα γραπτή δήλωση κατηγόρησε και πάλι το ΚΚΕ για προεκλογικές σκοπιμότητες. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα προτάσεων επί των αιτημάτων τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου ήταν συνεχείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους τους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας». Έστρεψε πάντως τα πυρά του και κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι «κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

Η έμμεση αλλά σαφής αναφορά του κ. Βενιζέλου στη στάση της ΝΔ, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μιχελάκη. «Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της ΠΝΟ. Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν» υποστήριξε.

Επίθεση Λοβέρδου για τον Οίκο Ναύτου

Σφοδρή επίθεση σε όσους υποστηρίζουν να μην ενταχθεί ο Οίκο Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι γίνεται πόλεμος εναντίον του και για χτυπήματα κάτω από το τραπέζι τονίζοντας ότι ο Οίκος Ναύτου αποφασίσθηκε να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ με τεράστια πλειοψηφία πάνω από 200 βουλευτών.

«Τότε δεν υπήρχαν εντάσεις. Υπάρχουν τώρα αντιδράσεις που περιμένει ο κόσμος να ανακάμψει; Αν είναι πράκτορας, ή ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, αγρότης τι συνέβη και προέκυψε τώρα το πρόβλημα; Τι συνέβη κι άρχισαν όλοι να αλλάζουν θέσεις κάνοντας τούμπες πολιτικές. Δεν υπάρχει θέμα που δεσμευτήκαμε και δεν το κάναμε» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: tvxs.gr, 10-4-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις