21.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Απεργία αύριο στο “Σωτηρία” – Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας στις 29 του μήνα

Πρόσφατα

Κλειστό θα παραμείνει αύριο Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις «μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας» όπως υποστηρίζουν, ενώ ζητούν «πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου».

Παράλληλα, γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας, σε συνεργασία με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τομέα Υγείας (ΙΚΑ, Γιατροί, ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε για τις 29 Μαρτίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι κινητοποιήσεις έχουν σαν αιχμή τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ασφάλιση υγείας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις και άλλες δράσεις σε χώρους εργασίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας συντονισμό για τη διοργάνωση γενικής απεργίας ανεξάρτητα με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Πηγή: real.gr, 19-3-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις