23.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πρόσφατα

Πολλαπλές δράσεις και διαφόρων μορφών κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται την Τετάρτη, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης των συνδικάτων. Με τρίωρη στάση εργασίας και συναυλία στο Σύνταγμα, συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη». Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 15:00, ενώ στη 13:30 μετά το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. Τρίωρη στάση αύριο και για τους εργαζόμενους στις τράπεζες, ενώ οι γιατροί προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στις 18:00 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

«Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας, καθώς και στο συλλαλητήριο.

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Αντορ συναντήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο σκληρό πακέτο μέτρων που επέβαλλαν οι δανειστές στη χώρα μας και εξέφρασε την άποψη ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν προσφέρουν καμιά προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι η τρόικα δεν έλαβε υπόψη της τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Κατόπιν, ο κ. Παναγόπουλος συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Μπερναντέτ Σεγκόλ, ενώ την Τετάρτη αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κύκλος των επαφών της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με ηγέτες πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα.

Κατάληψη όλων των δημαρχείων προγραμματίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προγραμματίζει για σήμερα, Τετάρτη (από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι) η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάρρευση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ, την απόλυση των εργαζομένων σε αυτές, τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, έως σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΤΕΕ με αναστολή των υπηρεσιών του σε όλη τη χώρα και αποχή των μελών του από όλες τις Επιτροπές και όλα τα Συμβούλια ελέγχου και αναθέσεων μελετών, έργων και προγραμμάτων.

Κατάληψη ΔΣΑ από την απεργιακή επιτροπή δικηγόρων

Η απεργιακή επιτροπή των δικηγόρων της Αθήνας αποφάσισε αργά το βράδυ της Τρίτης να προχωρήσει σε κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Όλες οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα επιτραπεί η είσοδος των διοικητών υπαλλήλων στο κτίριο.

Ανοικτή θα παραμείνει μόνο η αίθουσα εκδηλώσεων, για να μπορεί να συνέρχεται η απεργιακή επιτροπή, ενώ παράλληλα θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, προκειμένου να μπορεί να συνεδριάσει.

Τρίωρη στάση και για τους εργαζόμενους στις τράπεζες

Την προκήρυξη τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου εργασίας ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

«Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτές τις πολιτικές, που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία και παραδίδουν άνευ όρων τη χώρα μας στο σύνολό της στις οικονομικές δυνάμεις των αγορών και στους πολιτικούς εκφραστές τους, που διαχειρίζονται τις τύχες των λαών της Ευρώπης» αναφέρει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους στις τράπεζες να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2) καθώς και στο συλλαλητήριο-συναυλία διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν τα συνδικάτα.

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία οι γιατροί

Παράλληλα, πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, ο οποίος περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο». Για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%», κάνει λόγο από την πλευρά του η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ .

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Παράλληλα, στις 18:00 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και τη συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως 15:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ στις 13:30 προγραμματίζει διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ.

Πηγή: tvxs.gr, 29-2-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις