15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συντάξεις. Στις ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι των μειώσεων

Πρόσφατα

Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και του στενού δημόσιου τομέα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Ετσι, ενώ στο ΙΚΑ από τη μείωση των συντάξεων πλήττεται το 4,4% των συνταξιούχων, στο στενό Δημόσιο το ποσοστό φθάνει το 42% και για τις ΔΕΚΟ είναι ακόμη υψηλότερο.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ πλήττεται το 76,52% (το ποσοστό των συνταξιούχων που λαμβάνει σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ), στον ΟΤΕ (πρώην ΔΕΚΟ) το ποσοστό ανέρχεται σε 62,9% και στον ΗΣΑΠ σε 56,9%. Στον ΟΓΑ δεν υπάρχει επιβάρυνση, ενώ στον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) οι επιβαρύνσεις αφορούν το 9%.

Συνολικά θιγόμενοι είναι 380.506, δηλαδή 13,60% του συνόλου των συνταξιούχων κύριας ασφάλισης.

Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις συντάξεων με νέο Ασφαλιστικό το 2013, αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Εργασίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και είπε πως για να εξισορροπηθεί το σύστημα θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις κύριων συντάξεων της τάξεως του 25% αντί του 12%.

Αναδημοσίευση από ΝΕΑ, 23-2-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις