16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ Χιλιάδες εργαζομένων στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Πρόσφατα

Χιλιάδες εργαζομένων συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις πορείες που διοργάνωσαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Ήταν η πρώτη μαζική κινητοποίηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο και διεξήχθη σε ειρηνικό κλίμα.

Επεισόδια δεν σημειώθηκαν, πλην της επίθεσης που δέχτηκε αστυνομικός με πολιτικά από ομάδα περίπου τριάντα ατόμων, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο αστυνομικός (υπηρετεί στην ΔΑΕΕΒ) δέχτηκε επίθεση στις 13.45, ενώ περνούσε από τη Βασιλέως Γεωργίου και οι δράστες, εκτός του ότι τον τραυμάτισαν, του πήραν και το όπλο του.

Χθες Τετάρτη, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν τα γραφεία της ΓΣΕΒΕ, προκειμένου να μπλοκάρουν τις συζητήσεις για κατώτατους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δώρα.

Μία ομάδα πέρασε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πρόεδροι των ενώσεων και για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση.

Άλλα μέλη του ΠΑΜΕ παρατάχθηκαν στην είσοδο των γραφείων, προκειμένου να αποτρέψουν επανάληψη της διαπραγμάτευσης και παρέμειναν στο σημείο έως τη μία το μεσημέρι.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κατά του μνημονίου και κατά των οικονομικών μέτρων.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε τη συγκέντρωσή του στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν, μέσω της οδού Σταδίου, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προς το υπουργείο Εργασίας.

Στις 12:30 ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπου μέσω της 3ης Σεπτεμβρίου κατέληξε στο Σύνταγμα.

Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ, 19-1-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων, που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις