15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκεντρωση εργαζομένων στη Χαλυβουργία στην Αθήνα

Πρόσφατα

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που βρίσκονται επί 47 ημέρες σε απεργία.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση καλούν συνδικάτα εργαζομένων, το ΠΑΜΕ και Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Οι εργαζόμενοι εκτός από τη συνέχιση της απεργίας τους προβλέπουν και συγκεκριμένες δράσεις.

Αποφάσισαν, επίσης, την Κυριακή να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών ώστε να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας.

Επίσης, οι απεργοί θα προχωρήσουν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης με γνωστούς καλλιτέχνες.


Γλέντι αλληλεγγύης

Οι τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας διοργανώνουν γλέντι αλληλεγγύης την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη στις 19.30  στην Ανοιχτή Αγορά της Κυψέλης. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» έχουν μπει στο δεύτερο μήνα της απεργίας τους. Παλεύουν για το ψωμί, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.  Η απεργία τους έχει δώσει ένα μήνυμα ελπίδας  σε όλη την εργατική τάξη της χώρας.

  

Τα έσοδα από την διοργάνωση θα δοθούν στους απεργούς για την στήριξη του δίκαιου αγώνα τους.

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις