Βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ και σύλλήψεις στην κατάληψη της ΔΕΗ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ: ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΠΙΠΤΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ!

Ενταση επικράτησε λίγο μετά τις 8 το πρωί έξω από το Κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων, όπου δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν προκειμένου να σπάσουν την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, καθώς και άλλων συνδικαλιστών που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού.

«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος. «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία…Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Στο σημείο υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου διεμήνυσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, τονίζοντας πως υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται.

Πηγή iskra.gr