15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Πρόσφατα

Σε διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική και κυρίως για το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, νωρίς σήμερα το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έκοψαν την παροχή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος έκανε λόγο για διαμαρτυρία λόγω των οφειλών των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προς τη ΔΕΗ, που φθάνουν τα 140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το υπουργείο Υγείας οφείλει στη ΔΕΗ περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, η διαμαρτυρία αφορά στο “απαράδεκτο γεγονός” το ελληνικό Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα «να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο».

Ο γγ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοιες κινητοποιήσεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ δεν διευκρίνισε για πόση ώρα θα συνεχιστεί η διακοπή της παροχής ρεύματος στο υπουργείο Υγείας.

O υπουργός Υγείας σχολάζοντας την ενέργεια της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ σε τηλεοπτικό σταθμό, αναγνώρισε πως η κινητοποίηση έχει βάση, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι εντάξει στις πληρωμές τους και οι μεγαλοι καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας έχει ρεύμα, καθώς λειτουργούν οι εφεδρικές γεννήτριες.

Αναδημοσίευση από ΝΕΑ, 16-11-2011


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται από την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις