15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολυνομοσχέδιο: Η Λ. Κατσέλη καταψηφίζει, τουλάχιστον τέσσερις το σκέφτονται…

Πρόσφατα

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ψήφιση της ρύθμισης που “παγώνει” τις κλαδικές συμβάσεις. Η Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσε ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ άλλοι 4 βουλευτές (Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιάννης Βούρος) ζήτησαν από τον πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. να επιβεβαιώσει αν η τρόικα το έθεσε ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς δεν πείσθηκαν από τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ονομαστική ψηφοφορία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ.

Η Λ. Κατσέλη είπε ότι, από την ώρα που δεν έγιναν αλλαγές στο άρθρο 37, “είναι δεδομένη η στάση μου στην ψηφοφορία” και υπενθύμισε ότι η ρύθμιση θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό, ότι η τρόικα υποστηρίζει πως δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ότι “οι κοινωνικοί εταίροι είπαν να τους αφήσουμε να ρυθμίσουν αυτοί τα του οίκου τους”.

“Δεν έχω πειστεί ότι η τρόικα το απαίτησε”, είπε και ο Α. Μακρυπίδης, εκφράζοντας επιφύλαξη για το άρθρο 37 και προειδοποιώντας ότι “υπονομεύουμε έμμεσα την Εθνική Συλλογική Σύμβαση”. Τους προβληματισμούς τους δήλωσε ότι συμμερίζεται και η Μ. Κυριακοπούλου, ενώ ο Δ. Βαρβαρίγος διαφώνησε με την κατάργηση των οργανικών θέσεων και πρόσθεσε: “καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμού. Εκφράζω την άποψή μου σε διαφορετική βάση. Περιμένω από τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στην Κ.Ο.”. Παρόμοιες αντιρρήσεις εξέφρασε και ο Γ. Βούρος. “Αν πιστεύουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι είναι καθ’ υποβολήν είναι υποχρεωμένοι να το καταψηφίσουν”, τόνισε ο Νίκος Τσούκαλης από τη Δημοκρατική Αριστερά.

“Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Είναι η στιγμή της αλήθειας. Στόχος είναι η κατάργηση σωματείων και συνδικάτων”, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος ρωτώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: “Θα ψηφίσετε και την εκτέλεση όσων είναι άνω των 60 ετών αν το ζητήσει η τρόικα;”.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε ένσταση για τη νομιμότητα σύγκλισης της επιτροπής, καθώς ο κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι ανάμεσα στην ψήφιση και τη δεύτερη ανάγνωση χρειάζεται μία εβδομάδα, ενώ εν προκειμένω πέρασαν 3 μέρες. Με την ένσταση συμφώνησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, αλλά την απέρριψαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Αναδημοσίευση από ΑΥΓΗ, 18-10-2011

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις