27.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ συνεχίζουν δίπλα στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Πρόσφατα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Τα σχέδια διάλυσης του Συνδέσμου περνάνε μέσα από τη διάσπασή μας από τους φυσικούς μας συμμάχους που είναι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.

Μετά την απόπειρα που έγινε από τον Πρόεδρο για ΔΣ στις 15-10-2011 και η οποία απέτυχε με την αποχώρηση των τριών παρατάξεων και μετά τις φήμες για έκτακτη γενική συνέλευση εντός των ημερών …

Συνάδελφοι,

 

Η κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ γίνεται μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση. Εκατοντάδες αστυνομικοί περιφρουρούν την είσοδο ελάχιστων ιδιωτών στον ΧΥΤΑ Φυλής την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενισχύουν ακόμα περισσότερο την περιφρούρηση των γκαράζ και των καταλήψεων στα δημοτικά καταστήματα.

Η κυβέρνηση τώρα ψάχνει απεγνωσμένα να βρει απεργοσπάστες για να υπονομεύσει εκ των έσω την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά και πάλι δεν καταφέρνει απολύτως τίποτα.

Ως έσχατο μέσον θα χρησιμοποιήσουν διάφορα παπαγαλάκια που θα διαδίδουν φήμες και «ασφαλείς πληροφορίες» πως αν δεν σπάσει η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ θα υπάρξουν καταργήσεις οργανισμών και μαζικές απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες

Συνάδελφοι,

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση εδώ και μήνες έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους ότι μεθοδεύεται η συρρίκνωση και το ξεπούλημα του ΕΣΔΚΝΑ και θα βρεθούμε χωρίς δουλειά.

Όλοι θυμόσαστε πως, η πλειοψηφούσα στο Δ.Σ. του Σωματείου «ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με επικεφαλείς τον Πρόεδρο κ. Ζαχαρόπουλο και το μέλος κ. Γκοντόρα, μας χαρακτήριζαν ως κινδυνολόγους, τρομολάγνους και ψιθυριστές. Σήμερα, έρχονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι και μας λένε ότι ο Σύνδεσμος κινδυνεύει, διαλύεται.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Κουκουλόπουλου για τη διάλυση του ΕΣΔΚΝΑ και για τα ΣΔΙΤ σε όλο το φάσμα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν είναι κάτι νέο, δεν προέκυψε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι αυτό ακριβώς που συστηματικά μεθοδεύεται. Κάποιοι βολεύονται σήμερα να το πασάρουν σαν τιμωρία στους απεργούς, τρομοκρατούν και εκβιάζουν, αλλά στήνουν και το άλλοθι που χρειάζονται.

Τί άλλαξε και έκανε τους ¨αγαπητούς συναδέλφους¨ να ¨δουν¨ το φως το αληθινό;

Αντικειμενικά, το μόνο που άλλαξε είναι οι σκοπιμότητες που γεννήθηκαν από το τεράστιο κίνημα όλων των εργαζομένων – και ιδιαίτερα από αυτό των ΟΤΑ -, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την εν γένει Κυβερνητική Πολιτική που, όχι μόνο εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και ποδοπατά κεκτημένα δεκαετιών και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά αμφισβητεί και το ανθρώπινο δικαίωμά μας για εργασία και μας ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας.

Αντί να απολογηθούν για την στάση τους, αντί να αντιμετωπίσουν τα πράγματα πολιτικά και να πάρουν τις αναλογούσες ευθύνες, τρέχουν να προσφέρουν στην καταρρέουσα ξενόδουλη Κυβέρνηση ¨υπηρεσίες¨: Μήπως ζητούν από εμάς – με πρόσχημα τις απειλές του κ. Κουκουλόπουλου – να σταματήσουμε την απεργία και να λειτουργήσουμε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στο λαό, στους υπόλοιπους εργαζομένους και στους εαυτούς μας;

Σήμερα, στη κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων εμείς θα διαχωριστούμε; Θα μείνουμε μόνοι μας; Για να πετύχουμε τί; Θα γίνουμε η εύκολη λεία!

Όχι! Αυτό δεν πρέπει να περάσει!

Συνάδελφοι, ζούμε μαζί σας στους χώρους εργασίας, γνωρίζουμε και έχουμε καταγγείλει τις απειλές, τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων με μικρορουσφέτια, έχουμε υποστεί την εκδικητικότητα του εργοδοτικού μηχανισμού ελέγχου των εργαζομένων, έχουμε τους ίδιους φόβους, τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς με σας για το εργασιακό μας μέλλον. Όμως, συνάδελφοι, με πλήρη συνείδηση και με το χέρι στην καρδιά, σας δηλώνουμε απερίφραστα ότι, μια εξέλιξη που θα μας χαρακτηρίσει ως απεργοσπάστες, μόνο κακό θα μας προκαλέσει: Από την μια, η Κυβέρνηση θα έχει διασπάσει τον αγώνα των εργαζομένων και η ρετσινιά θα κολλήσει πάνω στους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ και, από την άλλη, θα έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ρήξη με τους φυσικούς μας συμμάχους, την ΠΟΕ ΟΤΑ και το λαϊκό κίνημα ενάντια στην ινδοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Και κάτι ακόμη προς όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Σωματείου αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ.

Σήμερα και έως την Πέμπτη που η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο είναι στην κορύφωση της, δεν είναι η στιγμή για αυτή τη συζήτηση. Υπάρχει το υπόβαθρο μιας ανεξέλεγκτης ανάφλεξης: Τα φαινόμενα τραμπουκισμού και τσαμπουκά απέναντι στην δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση δεν θέλει να προσέλθει σε μία συζήτηση που γίνεται τέτοιες μέρες σε τέτοιες συνθήκες. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις