26.8 C
Athens
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Πρόσφατα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτή την κυβέρνηση δεν την πιστεύει πια κανένας. Ακόµα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόηµα τους. Χρησιµοποίησε µέχρι σήµερα τα πιο απίθανα ψέµατα, χρησιµοποίησε παντός είδους εκβιασµό, επένδυσε συνειδητά στο φόβο και στην ανασφάλεια µε στόχο να αµβλύνει τις αντιστάσεις των εργαζοµένων και της κοινωνίας.

Ονόµασε ακόµα και αυτόν τον νόµο που υποβαθµίζει το συγκοινωνιακό έργο και καταστρέφει τους εργαζόµενους, σε νόµο δήθεν για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισµό των συγκοινωνιών, σε νόµο για την σωτηρία των εργαζοµένων.

Και ενώ εδώ και 5 µήνες βρισκόµαστε εν µέσω αποχωρήσεων και αναγκαστικών µετατάξεων και ενώ εξ αυτού του λόγου προκλήθηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήµατα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ενώ ως εταιρείες µόλις τώρα έχουν συσταθεί και επιχειρούν να καταρτίσουν νέο οργανόγραµµα, έρχεται και πάλι η κυβέρνηση µε το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, να ανακοινώσει ένα νέο αυθαίρετο αριθµό πλεονάζοντος προσωπικού στον όµιλο των συγκοινωνιών.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι έχουµε να κάνουµε µε µία κυβέρνηση που κινείται ως «ελεύθερος σκοπευτής», καταστρέφει και τροµοκρατεί τους εργαζόµενους, µετατρέπει το συγκοινωνιακό έργο σε ένα ταξίδι ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, βάζει πλάτη και µεθοδεύει το ξεπούληµα των συγκοινωνιών.

Οι εργαζόµενοι στις συγκοινωνίες µέχρι σήµερα αποτελούν το καλύτερο παράδειγµα οργανωµένης παρέµβασης και παρά τις όποιες αδυναµίες οργάνωσαν µε τον πιο µαζικό και συντονισµένο τρόπο την αντίσταση των εργαζοµένων, βρήκαν τρόπους για να ξεπερνούν τις «τρικλοποδιές» τόσο του κυβερνητικού συνδικαλισµού όσο και των διχαστικών πρακτικών και κυρίως και το σηµαντικότερο έκτισαν τη δική τους συµµαχία µε το επιβατικό κοινό.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ

Στις ηµέρες αυτές ανοίγει ένας νέος κύκλος συντονισµένων κινητοποιήσεων για να µην εφαρµοστεί για κανένα εργαζόµενο ο νόµος για την εργασιακή εφεδρεία που τελικά θα εξελιχθεί στην εσχάτη των ποινών για τον κάθε εργαζόµενο µε χιλιάδες απολύσεις παντού.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ αγωνίζονται για να υπερασπιστούν το δηµόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, τις συλλογικές συµβάσεις και τους κανονισµούς εργασίας τους.

Για τις συγκοινωνίες υποστηρίζουµε ότι, υπάρχει νόµος που είναι ήδη σε εφαρµογή και έχει ρυθµίσει τα θέµατα για το προσωπικό, έχει προσδιορίσει τη διαδικασία και τον αριθµό του πλεονάζοντος προσωπικού και το έχουν κάνει µε τους δικούς τους υπολογισµούς ανεξάρτητα και πέρα από τη διαφωνία των εργαζοµένων.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν µερικές µέρες µετά την εφαρµογή του νόµου, να ισχυρίζονται ότι προκύπτει νέος αριθµός πλεονάζοντος προσωπικού, ποια είναι τα νέα δεδοµένα που άλλαξαν την πρώτη εκτίµησή τους;

Ο νόµος για την εργασιακή εφεδρεία αν δε συµπεριλαµβάνει από κεκτηµένη ταχύτητα τους εργαζόµενους στις συγκοινωνίες τότε τόσο η κυβέρνηση όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κινούνται στα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας στα όρια της πολιτικής φαυλότητας που τους καθιστά κάθε µέρα όλο και πιο επικίνδυνους.

Πέραν όµως από την κυβέρνηση εδώ που έχουν φτάσει τα πράγµατα οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όσοι από τις δυνάµεις του κυβερνητικού συνδικαλισµού είχαν αναλάβει από το Σεπτέβριο του 2010 εργολαβικά την παραπληροφόρηση των εργαζοµένων.

Ειλικρινά, προβληµατιζόµαστε εάν δεν είναι τόσο αφελείς πως εξηγείται ότι ως «ντελάληδες» διέδιδαν από εδώ και από εκεί ότι τους είχε διαβεβαιώσει ο τότε Υπουργός Υποδοµών κ.Ρέππας ότι δεν θα πειράξει τις συγκοινωνίες.

Πως εξηγούν την επιπολαιότητά τους που στην κρίσιµη εκείνη στιγµή που άνοιγε ο κύκλος των επιθέσεων σε βάρος του ΟΣΕ, πότε στα φανερά και πότε στα κρυφά διέδιδαν ότι θα ήταν καταστροφή εάν οι εργαζόµενοι στις αστικές συγκοινωνίες συµπορευτούν µε τον ΟΣΕ.

Πώς να εξηγήσεις ότι µε συστηµατικό τρόπο διέδιδαν από εδώ και από εκεί ότι τα νέα µέτρα θα αφορούν µόνο τον ΗΣΑΠ και κανέναν άλλο;

Πως να ερµηνεύσεις την συστηµατική προσπάθειά τους για να αποτρέψουν κάθε επιλογή Συντονισµού ή µαζικότητας του Αγώνα, άλλοτε υποτιµώντας τη σηµασία του συντονισµού και άλλοτε δηµιουργώντας σύγχυση και ψεύτικες ελπίδες;

ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ

‘Ολοι τώρα είναι περισσότερο υποψιασµένοι, σήµερα όλοι έχουµε πρόσθετα στοιχεία που δεν επιτρέπουν σε κανένα ούτε να παραπληροφορεί ούτε να φτιάχνει σενάρια ψεύτικων προσδοκιών.

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που η εγκληµατική και ατελέσφορη επιλογή του Μνηµονίου την φέρνει όλο και πιο κοντά για να ρίξουν την κοινωνία και τους εργαζόµενους στο καναβάτσο φτάνει. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του πριν είναι αργά.

Σ’αυτή την οριακή στιγµή οι εργαζόµενοι δεν χρειάζονται «ντελάληδες των κυβερνητικών επιλογών» για να αµβλύνουν τις αντιστάσεις των εργαζοµένων.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΙΣΤΕΣ που θα κινούνται στην λογική ο θάνατός σου η ζωή µου

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΟΔΟΥΣ ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟΥΣ

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Όλοι µπορούµε να είµαστε χρήσιµοι στο βαθµό που βρεθούµε συνειδητά στην πρώτη γραµµή του αγώνα σε έναν αγώνα που δεν θα γίνει µε όρους αγωνιστικής απόγνωσης ή µε ταλαντεύσεις αλλά µε σχέδιο, µε τακτική, µε αποφασιστικό τρόπο και συµµαχίες.

Ολοι µπορούµε και οφείλουµε να είµαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συναδέλφους που έχουν µετατεθεί σε άλλους χώρους και τώρα ο «παχυδερµισµός» των κυβερνητικών αξιωµατούχων τους έχει προεπιλέξει για να τους εντάξει στο καθεστώς και της εργασιακής εφεδρείας.

Τώρα οφείλουµε να βάλουµε ψηλά τις διεκδικήσεις µας, την προστασία των µεταταχθέντων συναδέλφων µας για να µη γίνουν και πάλι βορά στον κυνισµό και την αγριότητα των κυβερνητικών πολιτικών.

Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συναντηθεί µε όλους τους εργαζόµενους και των 150 φορέων και όχι µόνο, να συγκροτηθεί ένα ενιαίο κέντρο πρωτοβουλιών, δράσεων και συντονισµού που θα φουσκώσει το κύµα αντίστασης και θα αλλάξει τους συσχετισµούς προς όφελος των εργαζοµένων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η µεταφορά της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ από τις δυνάµεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΠΑΜΕ στις 19 Οκτώβρη αντί για άµεση κινητοποίηση όπως οφείλαµε να κάνουµε µε την ανακοίνωση των πιο σκληρών και αντεργατικών µέτρων που γνωρίσαµε ποτέ και παρά τα αναπάντητα ερωτήµατα που αφήνει αυτή η επιλογή τους πρέπει να πετύχει.

Η απεργία αυτή πρέπει να συµπυκνώσει την πολιτική αναµέτρηση των συνδικάτων και της κοινωνίας µε τις µνηµονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ολοι µαζί µπορούµε να τους σταµατήσουµε αρκεί να γίνουµε συµµέτοχοι στην οργάνωση ενός συναρπαστικού αγώνα που από την εξέλιξή του θα κριθεί εάν θα ανακτήσουµε το δικαίωµα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια ή θα µας πετάξουν στα αζήτητα των κερδοσκοπικών τους επιδιώξεων.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ

 

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης-Μεταφορών σε μορφή pdf 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις