19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Πρόσφατα

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση.Στις 4:00 το απόγευμα αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία (πεζή) στη Βουλή την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών (6:00 μ.μ), όπου ο υπουργός Υποδομών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Χθες το πρωί, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο.

Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με τη σειρά της, απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του κ. Ρακιτζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Αναδημοσίευση απο τα ΝΕΑ, 26-7-2011

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις