16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Θ.

Πρόσφατα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ, ολοκληρώθηκε η συμπαράταξη  των  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Προχώρησαν στη συγκρότηση  από κοινού του Προεδρείου της ΕΔΟΘ , αποκλείοντας από το προεδρείο όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και βέβαια δείχνει καθαρά την αντίληψη που έχουν για το συνδικαλιστικό κίνημα. Ενδιαφέρονται μόνον για τους συσχετισμούς και την κατανομή  των αξιωμάτων και όχι για  την υπεράσπιση των αξιών των συνδικάτων , του αγωνιστικού και ταξικού  προσανατολισμού τους και την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες  πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της Ν.Δ. προηγούμενα.

 

Η συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΔΟΘ έξω και πέρα από την παγιωμένη θέση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος για την συγκρότηση όλων των οργάνων του κινήματος σε αναλογική και αντιπροσωπευτική βάση , είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, σηματοδοτεί τις επιδιώξεις των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα όργανά του απόλυτα υποταγμένα στη δικομματική διαχείριση των πάντων σε αυτή τη χώρα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της προσπαθεί να υπονομεύσει το ίδιο το κύρος των συνδικάτων, για να μειώσει τις όποιες αντιστάσεις  των εργαζόμενων για να περάσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά της μέτρα , μέτρα που υπαγορεύει η Τρόικα και η ίδια υλοποιεί με απόλυτη ακρίβεια.

Η Γραμματεία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ καταγγέλλει τη δικομματική  συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΔΟΘ από την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, καλεί τους δημόσιους υπάλληλους και τα συνδικάτα τους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες που είναι έξω από τις διαθέσεις των εργαζομένων και δεν αναλογούν  με τα αποτελέσματα του ίδιου του συνεδρίου.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις