16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

24ΩΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΤ. Μπαράζ κινητοποιήσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις

Πρόσφατα

24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΟΤΟΕ με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Προς απεργία και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 21 Ιουνίου.

Με απεργίες, καταλήψεις και συλλαλητήρια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο νέο κυβερνητικό πακέτο μέτρων. Σήμερα η ΟΤΟΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή και των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίοι ξεκίνησαν χθες τον χορό των κινητοποιήσεων πραγματοποιώντας πορεία προς τη Βουλή.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της οδού 3ης Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν χθες και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

 

Πλούσιο απεργιακό πρόγραμμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τρεις απεργίες, αιφνιδιαστικές καταλήψεις και συγκεντρώσεις, έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία των εργαζομένων στον Οργανισμό και για τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ προχωρεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε 24ωρη απεργία, ενώ το Σάββατο 4 Ιουνίου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Νέα 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ενώ η τρίτη απεργία έχει εξαγγελθεί για τις 15 Ιουνίου από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.

Τη στάση της σκληραίνει και η ΓΣΕΕ, η οποία προσανατολίζεται στην εξαγγελία κοινής απεργίας με την ΑΔΕΔΥ για τις 21 Ιουνίου. Το κορυφαίο συνδικάτο έχει συγκαλέσει για αύριο σύσκεψη με τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα της Αττικής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί την Παρασκευή δράσεις στους χώρους εργασίας το πρωί, ενώ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 7 στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Με δυναμικές αντιδράσεις και τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου Χαρ. Αραπατσάκου διαμαρτυρόμενοι για τις περίπου 170 υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων από τον ηλεκτρικό.

Αναδημοσίευση απο το ΕΘΝΟΣ, 31-5-2011

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις