15.2 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Οχι στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πρόσφατα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κανένα περιθώριο για αδράνεια και ανοχή

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Η χθεσινή ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου από την κυβέρνηση δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία, ότι έχει μπει “γενικό πωλητήριο” στο δημόσιο πλούτο της χώρας. Στο βωμό της τυφλής υποταγής στα συμφέροντα των πιστωτών, η κυβέρνηση δεν αρκείται στη νέα φοροεπιδρομή, αλλά προχωρά στην ολοκληρωτική λεηλασία του δημόσιου τομέα, με το πρόγραμμα εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε τρένα, ούτε λιμάνια, ούτε η ενέργεια, ούτε ακόμη και το νερό!

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Αφού επί δεκαετίες η κάθε κυβέρνηση ανεξάρτητα από το “χρώμα” της εκμεταλλεύτηκε το Τ-Τ σαν την “κότα με το χρυσό αυγό”, η σημερινή αποφασίζει να ξεπουλήσει σαν “ασημικό” μια κερδοφόρα τράπεζα, να τη παραδώσει στο εγχώριο και ξένο ιδιωτικό κεφάλαιο, στερώντας επιπλέον από το μικροαποταμιευτή ένα σημαντικό και ασφαλές αποκούμπι. Είναι προφανές, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις”, να αποσυρθεί από τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ουσιαστικά ολόκληρης της οικονομίας. Αντί να προχωρήσει στον έλεγχο των τραπεζών από το Δημόσιο και συνολικά στην κοινωνικοποίηση της λειτουργίας των τραπεζών. Για το λόγο αυτό προχωρά στην εκποίηση όλων των εργαλείων δημοσίου ελέγχου που της έχουν απομείνει. Η πώληση του Τ-Τ και σε δεύτερο στάδιο της Αγροτικής θα σημάνει την ολοκληρωτική αποχώρηση του δημοσίου από το τραπεζικό σύστημα, με τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, όπως απέδειξε και η πρόσφατη ιστορία…

Η άμεση, μαζική και δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στο Τ-Τ δείχνει το δρόμο. Η αντίδρασή μας στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, που θα βάλουν “στο γύψο” την κοινωνία, θα πρέπει να είναι ολοκληρωτική και μαχητική. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Το πρώτο μας μέλημα είναι να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί στο σκληρό αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο Τ-Τ, όπως άλλωστε συμβαίνει στη ΔΕΗ, στα ΕΛΠΕ, πρόσφατα στις συγκοινωνίες και τα λιμάνια. Δεν είναι αποτελεσματικοί οι αποσπασματικοί αγώνες, όπως μέχρι τώρα οργανώθηκαν από τις πλειοψηφίες του σ.κ.. Το Αυτόνομο Δίκτυο θα ρίξει όλες τις δυνάμεις στην προσπάθεια να υπάρξει μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων μέσα από έναν ευρύτερο συντονισμό των εργαζομένων με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σχέδιο εκποίησης. Πρόκειται για μια μάχη που αφορά όλη την κοινωνία. Άμεση, συνεπώς, είναι η ανάγκη οργάνωσης ενός μαζικού μετώπου αντίστασης σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και παράλληλα η συνάντηση με άλλες κοινωνικές συλλογικότητες και κινήματα. Η ΟΤΟΕ όπως και η ΓΣΕΕ οφείλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της συγκυρίας και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στην ΟΤΟΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις