20.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Υπ Συμβούλιο Θύελλα μέτρων, πωλητήριο – παραχωρητήριο στη χώρα

Πρόσφατα

ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

Θύελλα πρώτων μέτρων νέας φορολεηλασίας, νέων άγριων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις και ιδιωτικοποιήσεων -στην ουσία ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΩΝ– αποφάσισε, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα μέτρα αυτά που παραθέτουμε παρακάτω, είναι μόνο το πρώτο πακέτο που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο μέτρων έως τα 30 δισ. αλλά και τα 50 δισ. παραχωρήσεις δημόσιας περιουσίας!

 

Νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλήν του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα πρώτα μέτρα του νέου πακέτου που θα έρθουν στη Βουλή και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχεια της λεγόμενης ”βοήθειας”, στην πραγματικότητα θηλιάς στο λαιμό της χώρας, από τους δανειστές μας είναι τα εξής:

1. Νέοι φόροι

-Επιβάλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα αναψυκτικά.

-Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης.

-Επιβάλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο αλλά θα εξακολουθήσει να είναι φθηνότερο από το πετρέλαιο

-Αυξάνονται κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

2. Περικοπές μισθών

-Κόβονται υπερωρίες, επιδόματα και κίνητρο απόδοσης – εξομάλυνσης στο δημόσιο.

-Επιβάλεται εισφορά (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου

3. Αποκρατικοποπιήσεις «εξπρές»

-Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, καζίνο Πάρνηθας, επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος

-ΤΤ και λιμάνια πρώτα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων

Δηλώσεις ανώνυμης κυβερνητικής πηγής στο Bloomberg

Η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των δύο μεγαλυτέρων λιμανιών της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του προγράμματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας για τη μείωση του χρέους, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης που μετείχε σε σημερινή υπουργική συνάντηση στην Αθήνα.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν μείνει ακόμη αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα περιληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2011 – 2015.

Σύμφωνα με έγκυρους αντικειμενικούς κύκλους τα ως άνω μέτρα και εκποιήσεις (δωρεάν παραχωρήσεις τύπου Ανατολικής Γερμανίας) αποτελούν το πρώτο μεγάλο κύμα πάνω από 6 δισ μέσα στο 2011, ενός ”τσουνάμι” μέτρων περίπου 30 δισ.

Τα ως άνω κύματα μέτρων, μας υπογραμμίζουν οικονομικοί κύκλοι, θα σημάνουν όχι διέξοδο, αλλά το ”ΤΕΛΟΣ”  της κοινωνίας και της οικονομίας και μια άνευ προηγουμένου βάθους  και διάρκειας ύφεση!

Η ”ΙΣΚΡΑ” υπογραμμίζει την ανάγκη μιας καθολικής προοδευτικής λαϊκής εξέγερσης  για να ακυρωθούν τα μέτρα και να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα!

Από σήμερα όλοι/όλες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας οφείλουν να κατακλύσουν τους ΔΡΟΜΟΥΣ, τις ΠΛΑΤΕΙΕΣ, τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, τις ΑΠΕΡΓΙΕΣ, τις ΠΟΡΕΙΕΣ!

– Αναδημοσίευση από το iskra.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις