20.5 C
Athens
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένας χρόνος Μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.!

Πρόσφατα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΗ – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 7 μ.μ.

ΚΑΛΟΥΝ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Στις 6 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την υπερψήφιση στην ελληνική Βουλή του Μνημονίου που συνομολόγησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Ένας χρόνος από την έναρξη της οικειοθελούς «επιτήρησης» από την Τρόικα, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 5 και 6 Μάη.

Ένα χρόνο μετά, εκτός από την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά:

• Η ανεργία καλπάζει, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.

• Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με καταχρηστικές απολύσεις, αυθαίρετες αλλαγές στους όρους εργασίας, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να αποτελούν καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τρόικας.

• Το εργατικό εισόδημα καθημερινά συρρικνώνεται, όχι μόνο από τις μειώσεις των μισθών αλλά και από τις καλπάζουσες τιμές των προϊόντων βασικής κατανάλωσης, της ασυδοσίας των τραπεζών και των πολυεθνικών ομίλων. Διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους με τις συγχωνεύσεις σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, την διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων και κάθε κοινωνικής πρόνοιας.

• Ξεπουλιούνται κοψοχρονιά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΑΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κάθε δημόσια επιχείρηση, ενώ ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί με φαστ-τρακ διαδικασίες ακόμη και δημόσιες εκτάσεις, όπως το Ελληνικό.

Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που θα γυρίσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα, ενώ:

• Οι Τράπεζες έχουν ήδη «πριμοδοτηθεί» με περισσότερα από 100 δις ευρώ (όσα δηλαδή μας «χάρισαν» το ΔΝΤ και η ΕΕ!). Μειώθηκε κι άλλο η φορολογία των επιχειρήσεων (20%) και η εργασιακή νομοθεσία αλλάζει σταδιακά προς το συμφέρον των εργοδοτών.

• Οι «εθνικοί» μας εργολάβοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τις ληστρικές συμβάσεις με το δημόσιο αυξάνοντας τα χαράτσια των διοδίων ή επιβάλλοντας να χτιστούν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικές ζώνες, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν απρόσκοπτα.

• Το χρέος και το έλλειμμα αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα ώστε είναι σίγουρο ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική, η χώρα θα παραμείνει στον γύψο της «επιτήρησης» για δεκαετίες.

Oι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και χωρίς συνέχεια δεν αποτελούν πραγματική απάντηση

Οι νικηφόροι αγώνες του λαού της Κερατέας και των 300 απεργών πείνας έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε την κυβέρνηση είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας μέχρι τη νίκη! Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσοι την υποστηρίζουν, μέχρι να επιβληθεί μια άλλη πολιτική που θα είναι βασισμένη στις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι στην «εξυπηρέτηση» του ληστρικού χρέους.

Επειδή η «μαύρη επέτειος» της 5-6 Μάη, που σημαδεύτηκε ακόμη και με το αίμα των νεκρών της εργοδοτικής αυθαιρεσίας της Marfin (που ακόμη μένει ατιμώρητη…), δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, ΚΑΛΟΥΜΕ:

• Την Πέμπτη 5 Μάη, ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημονίου 1 και μέρα πανεργατικής απεργίας στην Πορτογαλία, σε πορείας στις 7 μμ από τα Προπύλαια στη Βουλή.

• Σε παλλαϊκή συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 11 Μάη, στα μπλοκ του Συντονισμού Σωματείων στο Μουσείο

• σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι και τις 15 Μάη, με σκοπό να μην ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5/5/2011, 19.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έναν ακριβώς χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου που άνοιξε το δρόμο για μια πρωτοφανή επίθεση της τρόικας, της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και των δυνάμεων του κεφαλαίου στους μισθούς, την ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καλεί την Πέμπτη, 5/5, στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και σε πορεία στη βουλή, που διοργανώνουν ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα κινήματα «Δεν πληρώνω» και οι επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.

Ο μόνος τρόπος για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν την πρώτη χρονιά του μνημονίου και για να αποκρούσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέσω του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος 2012-2015, είναι ο συντονισμένος, ενωτικός, ανυποχώρητος αγώνας και η σχεδιασμένη κλιμάκωση του.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΛΗΡΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, έναν χρόνο μετά την ψήφιση του καταστροφικού μνημονίου και τη πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων, ΚΑΛΕΙ την ΠΕΜΠΤΗ 5/5 στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, που διοργανώνουν η Αυτόνομη Παρέμβαση, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα κινήματα ανυπακοής «Δεν πληρώνω» και οι επιτροπές αγώνα σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους.

Απάντηση στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου είναι η αντίσταση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται από το Μνημόνιο.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνουν σημείο αναφοράς και συσπείρωσης ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων για απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Συσπειρωνόμαστε δυναμικά με όλα τα κινήματα για την πιο πλατιά και μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Μάη.

Πηγή: iskra.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις