21.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε κλοιό πυρηνικού ολέθρου η Ιαπωνία αλλά και ο πλανήτης

Πρόσφατα

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ.

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΙΑΕΑ!

Μέρα με τη μέρα, όπως εξαρχής είχε προϊδεάσει τους αναγνώστες της η «ΙΣΚΡΑ» αποδεικνύεται ότι τόσο η εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα (TEPCO), όσο και οι Ιαπωνικές αρχές αλλά και η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΕΑΕ), σχετικά με τις τραγικές πυρηνικές εξελίξεις κορόιδευαν και εξαπατούσαν τους Ιάπωνες και όλους τους λαούς του πλανήτη, διαπράττοντας ένα χωρίς προηγούμενο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ανθρωπότητας!!!

Έγκυροι επιστήμονες στη χώρα μας έλεγαν στην ΙΣΚΡΑ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ανθρώπινη ιστορία σε βάρος του πλανήτη, με απίστευτα τραγικές συνέπειες, των οποίων την έκταση δεν μπορούμε ακόμα να υποψιαστούμε!

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι ακόμα και σήμερα οι αρμόδιες αρχές στην Ιαπωνία και τον κόσμο αποκρύπτουν εγκληματικά το μέγεθος της καταστροφής, και παραπλανούν ασύστολα την Ιαπωνική και διεθνή κοινή γνώμη για τις πρωτοφανείς τραγικές εξελίξεις, ενώ αμελούν να προστρέξουν στην πολύ μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων που επιβάλλεται αλλά και στα ριζικά, αν και άκρως επώδυνα, μέτρα που πρέπει να αναληφθούν για να περιοριστεί η, ούτως ή άλλως, συγκλονιστική καταστροφή!

Σύμφωνα με τις επίσημες, αν και καθησυχαστικές και σκόπιμα υποβαθμισμένες πληροφορίες τα κελύφη των αντιδραστήρων της Φουκοσίμα έχουν υποστεί ρωγμές, με συνέπεια τη συνεχή διαρροή ραδιενέργειας, η οποία πνίγει κυριολεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που αναπαράγουν τα διεθνή πρακτορεία, η ραδιενέργεια στο νερό που βρίσκεται στον αντιδραστήρα κινείται σε ουράνια ύψη, 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό!!!

Ποσοστά ραδιενέργειας, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, αρκετών χιλιάδων μιλισίβερτ έχουν μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες, όταν μόνο 100 μιλισίβερτ είναι υπεραρκετά για την ανάπτυξη καρκίνων!!! Την ίδια ώρα τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα ανοικτά της Φουκοσίμα είναι 1850 φορές πάνω από το κανονικό.

Ο εκπρόσωπος της Ιαπωνικής κυβέρνησης υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει ότι η απουσία προόδου για τον έλεγχο της πυρηνικής τραγωδίας είναι απογοητευτική, ενώ ακόμα και οι τεχνητά αυτοσυγκρατημένοι εμπειρογνώμονες μιλάνε, πλέον, για πολλούς μήνες προσπαθειών ελέγχου της κατάστασης με αβέβαιη (το πιθανότερο) κατάληξη!!!

Την ίδια ώρα πρέπει να σημειώσουμε ότι εξαιτίας του ραδιενεργού νέφους που εκπορεύεται από τη Φουκοσίμα και το οποίο κινήθηκε μέσω Βορείου Πόλου προς την Ευρώπη, φέρονται αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα, αν και οι αρμόδιες επιτροπές καθησυχάζουν ότι βρίσκονται κάτω από τα όρια επικινδυνότητας!

Αυτή την ώρα γίνεται απαραίτητη μια πολύ μεγάλη ενωτική παγκόσμια κινητοποίηση των λαών, η οποία θα πρέπει να απαιτήσει εδώ και τώρα:

* Την αποκάλυψη όλης της αλήθειας σχετικά με την πυρηνική τραγωδία της Φουκοσίμα και διαφάνεια στις εξελίξεις.

* Την άμεση ανάληψη όλων εκείνων των μέτρων, όσο επώδυνων προσωρινά και αν είναι και τη δραστική κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, για τον κατά το δυνατόν περιορισμό της πυρηνικής καταστροφής και των συνεπειών της.

* Την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, από την εταιρεία και τις Ιαπωνικές αρχές έως την ΙΑΕΑ, για την πυρηνική τραγωδία

* Την καταστροφή εδώ και τώρα όλων των πυρηνικών όπλων και πυρηνικών σταθμών πυρηνικής ενέργειας.

Η ΙΣΚΡΑ προς σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων και εγχωρίων μέσων.

Στην εκκένωση του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα αναγκάστηκε να προχωρήσει την Κυριακή το προσωπικό που εργάζεται εκεί, καθώς στο νερό ανιχνεύθηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από τα φυσιολογικά. Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει πως το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του εργοστασίου αυξήθηκε 1.850 φορές πάνω από το κανονικό.

Αρχικά, εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας TEPCO είχε ανακοινώσει ότι το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού, στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισιβέρτ (mSv) ανά ώρα.

«Ο αριθμός αυτός είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερος από το επίπεδο της ραδιενέργειας του νερού που βρίσκεται γενικά σε έναν αντιδραστήρα ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καισίου και άλλων ραδιενεργών ουσιών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν ανιχνεύονται στο νερό αντιδραστήρων. Είναι πολύ πιθανόν, να έχουν υποστεί ζημιές οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου».

Αργότερα, η εταιρεία προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ανακοινώνοντας ότι «οι παραπάνω μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες» και πως τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν είναι χαμηλότερα. Γεγονός, πάντως, παραμένει ότι οι μετρήσεις ήταν αρκετά μεγάλες και ανάγκασαν το προσωπικό να εγκαταλείψει εσπευσμένα τον αντιδραστήρα.

Σύμφωνα με το BBC, επίπεδα ραδιενέργειας αρκετών χιλιάδων μιλισιβέρτ ανά ώρα έχουν ήδη μετρηθεί γύρω από τους αντιδραστήρες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επιβάλλοντας την προσωρινή εκκένωση των μονάδων.

Με την έκθεση του ανθρωπίνου οργανισμού σε μία δόση 100 μιλισιβέρτ και άνω, οι ιατρικές μελέτες δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρκίνων.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, τη χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο, δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας είχε ανακοινώσει πως το ραδιενεργό ιώδιο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 που ήταν το Σάββατο.

Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα είπε ότι είναι πιθανό να υπάρχει διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και αυτή να είναι η αιτία για την υψηλή ραδιενέργεια που εντοπίστηκε σε στάσιμο νερό στα κτίρια όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία TEPCO πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά η προειδοποίησή του «αγνοήθηκε».

Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η TEPCO επέμεινε πως ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή τσουνάμι.

«Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ’ όψιν σου αστάθμητους παράγοντες» δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.

Η TEPCO, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου ήταν «πέραν κάθε πρόβλεψης».

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ Γιουκίγια Αμάνο προειδοποίησε, πάντως, ότι η πυρηνική κρίση «απέχει πολύ από το τέλος».

Η κρίση στο εργοστάσιο, που βρίσκεται 240 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα, έχει επισκιάσει την προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον ισχυρότερο σεισμό στην ιστορία της Ιαπωνίας. Ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 27.100 νεκρούς και αγνοούμενους στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Ο επικεφαλής της IAEA δήλωσε ότι η κρίση ενδέχεται να συνεχιστεί για εβδομάδες και μήνες. «Είναι ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και δεν έχει τελειώσει ακόμα» είπε στους New York Times.

Ο Αμάνο, Ιάπωνας πρώην διπλωμάτης, υποστήριξε ότι οι αρχές δεν είναι πεπεισμένες για το εάν επαρκεί το νερό που ρίχνουν στους αντιδραστήρες για να ψυχθούν. Είπε, επίσης, πως υπάρχουν μερικές «θετικές ενδείξεις», όπως η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο, αλλά «πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικρίνει το έργο των αρχών στο Τόκιο.

Αναδημοσίευση απο iskra.gr. 27-3-2011

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις