16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παίζουν με τη ζωή των 300 μεταναστών, αποκλείοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Πρόσφατα

«ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!

Τη γραμμή της άκαμπτης και αδιάλλακτης στάσης υιοθετεί η Κυβέρνηση, απέναντι στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας, Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σε σχετική ενημέρωση δημοσιογράφων, αποκλείεται εκ νέου και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των μεταναστών απεργών πείνας.

Μάλιστα, ο Υπουργός για να «στοιχειοθετήσει» την θέση του επιστράτευσε και ψέματα: υποστήριξε πώς ναι μεν θα αντιμετωπιστούν, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μετανάστες χάνουν το δικαίωμα παραμονής στη χώρα ελλείψει αριθμού ενσήμων, εντούτοις υποστήριξε πως οι 300 δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή! Προ κάποιων εβδομάδων όμως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Παπουτσής, αναφερόμενος στους «300», είχε κάνει επανειλημμένως λόγο για μετανάστες εργάτες που δεν συμπλήρωναν τα απαραίτητα ένσημα λόγω της κρίσης!

Από τη μεριά τους, οι ίδιοι οι απεργοί πείνας δήλωναν, από την αρχή του αγώνα τους, πως ζουν και εργάζονται στη χώρα εδώ και χρόνια ενώ η απόφαση της τελευταίας τους συνέλευσης (22.02, πατήστε εδώ), έχει συγκεκριμένα και μαχητά αιτήματα!

Ο Γ. Ραγκούσης μάλιστα, προσπάθησε να υποδείξει και υποκριτική ελεημοσύνη, λέγοντας πως οι μετανάστες απεργοί πείνας μπορούν να ενταχθούν στο ισχύον «καθεστώς ανοχής». Δηλαδή, να μην απελαθούν όσο συντρέχουν λόγοι υγείας, οικογενειακής κατάστασης ή δυσκολιών για απέλαση. Φυσικά, οι όποιοι «λόγοι υγείας», τους οποίους εννοεί ο Υπουργός, θα πάψουν να υφίστανται, ευθύς αμέσως οι «300» αναρρώσουν από τον 1 μήνα απεργία πείνας…

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Κυβέρνηση, επιμένει σε μια αδιάλλακτη στάση, η οποία μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες ζωές και κατεστραμμένους βιολογικά οργανισμούς. Και αυτό, μόνο και μόνο, γιατί παίζοντας τα παιχνίδια των εργοδοτών, επιμένει να κρατά ένα ολόκληρο στρώμα των εργαζομένων χωρίς χαρτιά και ανασφάλιστο, χτυπώντας έτσι τη διαπραγματευτική δύναμη όλων των εργαζομένων! Επιπλέον, η Κυβέρνηση παρόλο που μιλά για ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό, τη στιγμή που, δεν κάνει λόγο για αναθεώρηση της επαίσχυντης Συνθήκης Δουβλίνο -2.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα, να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους απεργούς πείνας, ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα στη Νομική, άσκησε δίωξη σε 8 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, ενώ το σχετικό πόρισμα αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης μεταναστών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι δύο: την εγκατάσταση των μεταναστών στην νομική και ζημιές που φέρεται (…) να διαπράχθηκαν κατά την αποχώρηση των μεταναστών και των αλληλέγγυων. Δίωξη ασκήθηκε και κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος.

– Αναδημοσίευση στις 24-2-2011 απο την ιστοσελίδα iskra.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις