15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στάση πληρωμών… στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

Πρόσφατα

 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η «ΟΥΡΑ» ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ!

Σε στάση πληρωμών, επί της ουσίας, έχει προχωρήσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), καθώς η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους καθυστερεί πάνω και από 3 χρόνια, όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ! Η κατάρρευση βέβαια του ΤΠΔΥ δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ταμείων με την χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Είναι επίσης αποτέλεσμα του σκανδαλώδους τζογαρίσματος των αποθεματικών σε χρηματιστηριακά προϊόντα και ζημιογόνα δομημένα ομόλογα. Είναι ακόμα συνέπεια της απασχόλησης συμβασιούχων, εργαζομένων με stage ή με μερική απασχόληση στο δημόσιο τομέα, με συνέπεια την συρρίκνωση των εισφορών στα ταμεία.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ το ΤΠΔΥ βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, καθώς το έλλειμμά του έχει αγγίξει το 1,7 δις ευρώ!
Η απαράδεκτη πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών –όπως αυτή έχει διαρρεύσει πρόσφατα στον Τύπο- για την προσωρινή και μερική άρση του αδιεξόδου περιλαμβάνει αφενός δανεισμό από τα αποθεματικά του ΤΕΑΔΥ – κυρίως από το ΤΑΔΚΥ των δημοτικών υπαλλήλων, που έχει αποθεματικά άνω των 500 εκατ. ευρώ- και αφετέρου αύξηση των εισφορών των υπαλλήλων! Δηλαδή, και το έτερο επικουρικό ταμείο του Δημοσίου θα οδηγηθεί στην κατάρρευση και οι υπάλληλοι θα φορτωθούν τα βάρη.
 

Απέναντι σε αυτή τη μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης του ΤΠΔΥ αλλά και των υπόλοιπων δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι η αντίσταση και η ανυπακοή!

Στάση εργασίας από το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 μπροστά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31) πραγματοποίησε σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του Ταμείου.

Δημοσιεύτηκε στην ΙΣΚΡΑ στις 10-2-2011

 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις